Haberler

Büşra Kızılkaya Cinayetinden Müebbet Çıktı

Güncelleme:

Van'ın Erciş İlçesi'nde 9 Aralık 2014 günü boğazı kesilerek öldürülen 21 yaşındaki Büşra Çiftçi Kızılkaya cinayetiyle ilgili Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada kara çıktı. Mahkeme, Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın eşi Emre Kızılkaya'nın işlettiği marangozhanede işçi olarak çalışan Bayram Fırtına'yı 'kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, konutta silahlı yağma suçundan da 15 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Erciş İlçesi'nin Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarında 9 Aralık 2014 günü, 3 aylık evli olan Büşra Çiftçi Kızılkaya, evinde boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaralandı. Genç kadın, hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında genç kadının eşi Emre Kızılkaya'nın marangozhanesinde işçi olarak çalışan Bayram Fırtına, cinayetten tutuklandı.

Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ikinci duruşmaya öldürülen Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın avukatları, ailesi, yakınları katıldı. Karar duruşması yaklaşık 1 saat sürdü. Duruşmaya katil zanlısı Bayram Fırtına ise telekonferans sistemi ile katıldı. Mahkeme başkanının söyleyecek bir sözün var mı? sorusuna Fırtına, "İşlemediğim bir suçtan dolayı 7 aydır hapisteyim, ailem mağdur, her gün tehdit telefonları alıyor. Ben suçsuzum. Mahkemenizden gerçek katilin bulunmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme başkanı tarafından verilen 10 dakikalık aradan sonra sanık Bayram Fırtına'ya TCK 82/1 ve H maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, pişmanlık göstermediği gerekçesiyle indirim uygulanmamasına; ayrıca evde silahlı yağma işlemi de sabit olduğundan bir üst ceza olarak da 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Duruşma sonrası Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın babası Dilaver Çiftçi de adliye önünde yaptığı açıklamada, "Acımız büyük. Hiç bir zamanda dinmeyecek. Ancak mahkemenin aldığı bu karar bir nebze içimize su serpti" dedi. Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın Avukatı Cihat Sargut da kararı memnunlukla karşıladıklarını belirterek, "Mahkeme bugün itibarı ile sanık Bayram Fırtına ile ilgili kararını vermiştir. Zaten yargılamanın başından beri bizim Bayram Fırtına ile şüphemiz yoktu. Bu şahsın bu suçu işlediğine dair bizim de bir kanatimiz vardı. Ancak biz yargılamanın başından beri olayın içinde farklı biri var mı, varsa bunların da tespit edilmesini istemiştik. Ancak bu noktada şüphe doğuracak başka bir olgunun olmaması mahkemede haliyle bu doğrultuda karar vermiştir. Karar bizi memnun eden karadır memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Kızılkaya Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title