Haberler

Business France Türkiye Konferansı

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, " Türkiye, Fransa'nın terörle mücadeledeki büyük ortaklarından birisi. Türkiye aynı zamanda yüksek seviyedeki büyüme oranıyla Fransa'daki şirketler için büyük önem arz ediyor. Boğaza yapılan Üçüncü Köprü de bunun en görünür kanıtı." dedi.

Fransa'nın resmi yatırım ajansı Business France, Fransa Kalkınma Ajansı (AFD) ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPAT) tarafından Paris'te düzenlenen Türkiye bilgilendirme konferansına, Büyükelçi Fries, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Esas Holding CEO'su Çağatay Özdoğru, Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak ile çok sayıda Fransız ve Türk iş adamı katıldı.

Business France Türkiye Konferansında konuşan Fries, Türkiye'ye ilişkin bilgilendirme konferansı düzenlemenin gerekli ve faydalı olduğuna işaret ederek, "Türkiye, Fransa'nın terörle mücadeledeki büyük ortaklarından birisi. Türkiye aynı zamanda yüksek seviyedeki büyüme oranıyla Fransa'daki şirketler için büyük önem arz ediyor. Boğaza yapılan Üçüncü Köprü de bunun en görünür kanıtı." diye konuştu.

Türkiye ile Fransa arasındaki ticari ilişkilerin olumlu seyrettiğini belirten Fries, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 yılda 12 milyar avrodan 14 milyar avroya çıktığına dikkati çekti. Fries, karşılıklı ticaret hacmini 2020 yılında 20 milyar avroya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ise Fransa'daki iş çevrelerinin ülkede Türkiye'nin siyasi malzeme olarak kullandığı seçim kampanyalarından etkilenmemeleri gerektiğini belirterek, "Uzun vadede Türkiye'nin Avrupa'ya ihtiyacı var, Avrupa'nın da Türkiye'ye. Sığınmacı krizi çıktığı sıralarda Schengen'in sonuna yaklaşıldığına ilişkin tartışmalar vardı. Bugün bundan bahsedilmiyorsa Türkiye sayesindedir. Türkiye, sığınmacıların kitlesel olarak Avrupa'ya gelişini engelledi." ifadelerini kullandı

Akil, kamu borcu düşük olan Türk ekonomisinin gösterdiği performansla Fransız yatırımcı için önemli bir çekim noktası oluşturduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkı Akil Türkiye Fransa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title