Haberler

Busad Başkanı Altundal Açıklaması

"Sağlık çalışanlarına özel 'dokunulmazlık' yasası çıkarılmalı"

Bursa Sağlık Çalışanları Derneği (BUSAD) Başkanı Metin Altundal, "Sağlık çalışanlarına özel 'dokunulmazlık' yasası çıkarılmalı" görüşünü iletti.

Altundal, Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi doktorlarından İzzet Avşar'ın önceki gün bir hasta yakını tarafından darp edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını belirtti.

Vatandaşlara az personelle hizmet etmeye uğraşan sağlık çalışanlarının şiddet görmeyi hak etmediğini ifade eden Altundal, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanlarına özel 'dokunulmazlık' yasası çıkarılmalı. Bursa gibi 3 milyonluk bir şehirde kamu hastaneleri, acil servisler ve 112'lerde toplam 14 bin sağlık çalışanı hizmet veriyor. Bu sayı en az 30 bin civarında olması gerekiyor. Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet daha çok hastanelerin acil servislerde ve 112 ambulanslarda yaşanıyor. Hastanelerin acil servisleri sadece personel anlamında değil fiziki anlamda da yetersiz ve güvensiz. Acil servisler asgari ücretle çalışan özel güvenlikçilere emanet edilemez. Acil servislerdeki resmi güvenlik görevlilerinin sayısını arttırmazsak daha çok şiddete maruz kalırız." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title