Haberler

Burun Estetiğini En Çok Gençler İstiyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Urgan, burun estetiğini en çok genç kesimin tercih ettiğini belirtti.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Urgan, burun estetiğini en çok genç kesimin tercih ettiğini belirtti.

Son yıllarda insanların görünümlerine verdikleri önemin artmasıyla estetik operasyon isteklerinin de buna bağlı olarak arttığını ifade eden Urgan, "Özellikle rinoplasti (Burun estetiği) ameliyatı ülkemizde en çok tercih edilen estetik ameliyat haline geldi. Operasyonlar artıp sonuçları görülmeye başladıkça ameliyat olmayı düşünen insanlar çok daha bilinçli hale geldiler. Bu durum biz cerrahların işini kolaylaştırdığı gibi ameliyatların başarısını da artırdı. Bilinçlenme beraberinde ameliyat adaylarının sorularının çeşitliğini de artırdı. Hastalarımızla görüşmemiz esnasında sık duyduğumuz sorulardan biri "sizce ameliyat olmam gerekir mi?" Bu sorunun tek ve net bir cevabı var aslında; Burnunuzun şekil açısından problemli olduğunu ve yüzünüze yakışmadığını düşünüyorsanız ve tıp bu olumsuzluğu ortadan kaldırabilecekse bu ameliyatı olabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki estetik operasyonlar yapılması zorunlu ameliyatlar değildir. Kişinin bunu istiyor olması ilk ve en önemli şarttır." dedi.

En sık sorulan sorunun "Nasıl bir burnum olacak?" olduğunu kaydeden Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Urgan, şöyle konuştu:

"Son yıllarda cerrahideki ve estetik anlayıştaki gelişmeler cerrahların herhangi bir burun şeklini kafasında belirleyerek ameliyata girmemesi gerektiğini gösterdi. Artık rinoplasti adayı hastanın yeni burnu planlanırken, kişiye özgü düşünüp yüz şeklini iyi etüd ederek yeni burun şekline ulaşıyoruz. Böylelikle estetik ameliyat olduğu belli olmayan, hastanın kendisine özgü şekle sahip, fonksiyonları tam bir burun oluşabiliyor. Burun estetiği ameliyat adayı hastaların bir çoğu oluşacak yeni burnu önceden bilgisayar ortamında görmek istiyorlar. Bu konuda çeşitli tartışmalar olsa da ortak karar bilgisayar ortamında hazırlanan görüntüye bakarak ameliyat kararı Alman'ın doğru olmayacağı yönündedir. Eğer cerrah bilgisayar ortamında yeni burunla ilgili fikir veriyor ise bunu doktorun estetik görüşü olarak algılamalı yüksek beklenti içine girmemelidir. Nihai sonucun ameliyatta oluştuğu unutulmamalıdır. Genç rinoplasti adayı hastalarımızın ailelerinin sıkça sordukları soruları var tabi. Gençler ailelerini ameliyata ikna edebilmek için uzun süre uğraş veriyorlar. İkna aşamasında son uğrak yeri doktor ofisi oluyor doğal olarak. Aile endişeli, genç heyecanlı herkes doktorun ağzından çıkacak kelimelere bakıyor. Aile genellikle çocuklarının ameliyat olmasını gerektirecek sorun görmezken, çocukları tutku ile ameliyatı isteyebiliyor. Bu aşamada gençler aslında var olmayan sorunlar üretebiliyorlar. Biz doktorlar bu duruma oldukça aşina hale geldik. ve her iki tarafı da anlayabiliyoruz. Bu aşamada muayene sonrası net bilgileri aile ile paylaşarak fikrimizi söylüyoruz. Genç hastalarımızın herhangibir fonksiyonel rahatsızlık olmasa dahi burun şeklinin yarattığı özgüven eksikliği ve diğer eşlik eden psikolojik sorunlardan kurtulabilmeleri için çoğu kez ameliyat gerekebiliyor. Bazı ender vakalarda ise gerçekten psikolojik problem tespit edersek hastamızı psikiatri kliniğine yönlendirebiliyoruz. Burun şekillerinden memnun olmayan gençlerin ameliyat kararını hemen vermemeleri gerekir. Bu ameliyatın bir makyaj olmadığı sonuçları çok iyi de olsa ciddi bir ameliyat olduğu bilinmelidir. Aileler ise çocuklarının burun şekil bozukluğundan nekadar etkilendiğini iyi etüd ederek en az çocukları kadar doktorla iletişim halinde kalmaları önemlidir." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title