Haberler

Burun Ameliyatı Yaptıran Genç, Gözünden Oldu

Güncelleme:

Erzurum'da geniz eti ve burun kırığı ameliyatı olan gencin sol gözü görme yetisini kaybetti.

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalında, geniz eti ve burun kırığı ameliyatı olan 18 yaşındaki Furkan Kara'nın sol gözü görme yetisini kaybetti.

Ameliyat sırasında gözün arkasında biriken kanın optik sinirlere yaptığı baskı sonucu görme fonksiyonunu kaybettirdiği anlaşılan Furkan Kara'nın ailesi, hastane ve operasyonu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hastane yönetimi konu ile ilgili açıklama yapmak istemezken, doktorlar ameliyatlarda bazen bu tür komplikasyonların meydana gelebileceğini belirtti.

SOL GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Erzurum'da yaşayan inşaat işçisi Erdem Kara ile ev hanımı Ayşe Kara'nın 4 çocuğundan ikincisi olan Furkan Kara, çocukken dudak yarığı ameliyatı geçirdi. Doktorların 18 yaşına gelince ikinci bir ameliyat olması gerektiğini söylemesi üzerine aile, geçen Şubat ayında çocuklarını Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'na götürdü. Burada 5 Şubat günü geniz eti ve burun kırığı ameliyatına alınan Furkan Kara'nın sol gözünde görme kaybı oldu. Gözün görmediğini farkeden doktorlar, Furkan'ı ertesi gün ikinci bir ameliyata aldı. Ameliyat sonrası gözü yine görmeyen Furkan Kara'nın ailesi, taburcu edilen çocuklarını Ankara ve İstanbul'a götürdü. Gözünde düzelme olmayan Furkan Kara'nın ailesi Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak sorumlular hakkında şikayetçi oldu.

"GÖZÜ MOSMORDU"

Oğlunun ameliyattan çıktıktan sonra sol gözünün mosmor olduğunu belirten baba Erdem Kara, çocuğunun sapasağlam girdiği hastaneden kör olarak çıktığını kaydederek şunları söyledi:

"Oğlum ameliyattan çıktıktan sonra üzeri kan içindeydi. 'Doktor çocuğa asprin mi içirdiniz, niye bu kadar kanadı?' dedi. Kendi tamponları yetiştirip koyamamış, başka doktorlar gelmiş birlikte yapmışlar. Daha sonra doktor geldi ve 'Furkan görüyor musun?' diye sordu. Demek ki içeride sorun olduğundan haberdardı. Göz doktorunun görmesi gerekiyor deyip gitti. Ertesi gün gelen doktorlar göz arkasında kan biriktiğini, ödem oluştuğunu, bunun da sinirlere baskı yaptığını belirterek biriken kanı temizlemek için ikinci bir ameliyata aldılar. Ameliyata giren KBB doktoru, Furkan'ın kaşının üzerinde kırık ve burun kenarında çatlak olduğunu söyledi. Fakat bir değişiklik olmadı, oğlumun gözü açılmadı. İstanbul ve Ankara'ya götürdüm oradaki doktolar da aynı şeyi söyledi. Furkan'ın artık göremeyeceğini zamana bırakılması gerektiğini, belki açılabileceğini anlattılar. Hastaneye götürmez olaydım, çocuğum gözünden oldu. Ameliyat sırasında ihmal olduğu açıkça ortada. Sorumlulardan şikayetçiyim. Ailece perişan olduk. Furkan'ı bu halini gördükçe kahroluyorum."

"BEN GÖRMEK İSTİYORUM"

Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3'ncü sınıf öğrencisi Furkan Kara ise gözünü kaybettiği için çok üzgün olduğunu vurgulayarak şunları anlattı:

"5 saat süren bir ameliyat geçirdim. Sol gözümde aşırı bir siyahlık ve şişlik vardı. Hatta babama 'gözümün üstünde bant mı var?' dedim. Ertesi gün saat 23.00 sıralarında beni göz kliniğine götürdüler, ben birşey olduğunu anladım. Beyin cerrahiden de doktorlar geldi tomografiye, MR'a götürdüler. İkinci ameliyatım da 2 saat sürdü, ancak sonuç elde edilemedi. Okumakta, yürümekte zorluk çekiyorum. Psikolojik olarak ben de ailem de çok etkilendik. Eski halime kavuşmak istiyorum."

TAZMİNAT DAVASI DA AÇACAKLAR

Ailenin avukatı Erhan Topcu da çok kısa sürmesi gereken ameliyatın 5 saat sürdüğünü, neticesinde de müvekkilinin telafisi imkansız zararlar gördüğüne dikkati çekti. Bir gözünü kaybeden müvekkilin yaşadığı olay nedeni ile savcılığa sorumlular hakkında şikayet başvurusu yaptıklarını kaydeden avukat Topcu, ayrıca Bölge İdare Mahkemesi'nde de maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.

"BAZEN OLABİLİRMİŞ"

Hastane yönetimi konu ile ilgili açıklama yapmazken, göz uzmanları ise burun ameliyatlarında meydana gelen kanamanın optik sinire baskı yaparak zedeleme meydana getirip, görme fonksiyonunu yitirmeye neden olabileceğini bildirdiler. Uzmanlar, ameliyatlarda bazen bu tür komplikasyonların olabileceğini belirttiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Erdem Kara Yakutiye Erzurum Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (46)

BbbmobilWeb@haberler.com:

Herkes işini adam akıllı yapsa böyle şeyler olmayacak . Böyle şeyler masum gariban insanın başına gelir yazıklar olsun

44
2
yanıtYanıtla
B.KMobil-IOS:

Kesin AKP zihniyetli bir doktorun işi ..

9
25
yanıtYanıtla
canmobilWeb@haberler.com:

Olabilirse ameliyattan önce soyleyeceklerdi aileye yazık değilmi gencecik bir insanın gözü gitti olmaz öyle suçlular cezasını çekmeliler.

31
0
yanıtYanıtla
yesno:

Doktor derhal meslekten ihtac edilmeli

23
6
yanıtYanıtla
hakan celikMobil-ANDROID:

her ameliyatin riski vardir.onceden onam formu imzaliyorsun.doktor iyilestirincr guzel.komplikasyon olunca doktora saldir yeridir.gitmeyin doktora ozaman kardesim gidin buyuculerle sifa arayin

5
24
yanıtYanıtla
Furkan KaramobilWeb@haberler.com:

Benim Ne Doktorları Ne T.C Sağlık Bakanlığı Hastanesi Olan Erzurum Atatürk Araştırma Hastanesini Kötülemek Gibi Bir Derdim Yok Ben Allah Tarafından Bir İmtahana Maruz Kaldım Ki Zaten Ne Doktor Beni Tanıyodu Nede Ben Doktoru Tanıyodum Bu Olan Olay Hiç Kimsenin Başına Gelmemiş Ve Yaşamamış Olmadıkları İçin Böyle Rahat Konuşmaları Normal Allah kimseyi Böyle bir İmtahandan Geçirmesin Benim Olayı Dillendirme Sebebim Bu Tür olayın Başka İnsanlarda Olmamasını Önlemek Benim İçin Olan olmuş Yanlız T.C Sağlık Bakanlığınında Bu Tür Vakalara Acil Müdahale Heyeti Kurması Lazım İnsanların Zarar Görmesini Engellemek Ayrıca Bu Gibi Veya Buna Benzer Olaylar Araaştırma Hastanelerinde Oluyor İnsan Hayatını Hiçe Sayıyolar...

28
0
yanıtYanıtla
ali veli:

ne salak yorumlar yapılmış arkadaş doktor isteyerek mi yapmış sanki. ameliyat sırasında komplikasyon gelişmiş kanamış. doktor iyi veya kötü olmasıyla ilgili bişey deil. adamlar o kadar sene okuyor öğrenmek için burda yorum yapanlar bişey bilmeden işkembeden sallıyor.

9
19
yanıtYanıtla
VATANDAŞmobilWeb@haberler.com:

Daha da maaş yetmiyo diye bağırırlar isini dogru yapmayan o kadar doktor var ki göz göre göre yanlış teşhisler koyan ölüme sebep olan...

13
12
yanıtYanıtla
DOGRUYOLDAYIM:

Gerçeği söylemek gerekirse doktorlarımızın 100/1 dahi mesleklerinden anlamıyor anlayanların ise yanlarına yaklaşılmıyor, üstelik birde paran yoksa iki bacakla girdiğin hastaneyi tek bacak veya kolla terketmen içten bile değil.

24
1
yanıtYanıtla
olurmu hiçmobilWeb@haberler.com:

Doktor işini adam akilli yapsin gencecik çocuk sonuç ta eşek yüküyle para almayi biliyorlar

23
0
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title