Haberler

Burtarım 2016'da İkili İş Görüşmeleri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Ticari Safari Projesi kapsamında, "Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı"na (BURTARIM 2016) gelen yabancı iş adamları, Bursa iş dünyası temsilcileriyle buluştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Ticari Safari Projesi kapsamında, "Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı"na (BURTARIM 2016) gelen yabancı iş adamları, Bursa iş dünyası temsilcileriyle buluştu.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜYAP Fuar Merkezi'ndeki fuarda, İspanya, İtalya, Tunus ve Arnavutluk gibi 40'ı aşkın ülkeden binden fazla yabancı alıcı, ikili iş görüşmelerinde Bursalı firmaların ürünlerini yakından inceleyerek işbirliği fırsatları aradı.

Tunus'tan fuara gelen Habaıeb Ghazi, firmasının tarım ve hayvancılık alanında malzemeler ürettiğini belirterek, "Türk ürünlerinin kalitesi çok yüksek. Bugün de yeni işbirlikleri gerçekleştirmek için bu etkinliğe katıldık. Bursa'da üretim yapan firmalar ile doğrudan bağlantı kurma fırsatı yakaladık. Bu anlamda bu organizasyonun çok profesyonelce düzenlendiğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

İkili iş görüşmelerinin sektör temsilcileri açısından olukça faydalı olduğunu aktaran Markim Firması Dış Ticaret Müdürü Ziver Kürşat Kayışoğlu da fuarda önemli bağlantılar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Asya Farm Firması sahibi Faruk Alkan ise "Fuar alanında birçok ürünü yakından incelerken düzenlenen bu organizasyonda yabancı firma temsilcileriyle doğrudan görüşme fırsatı bulduk." değerlendirmesinde bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ticari Safari Projesi ile bugüne kadar 75 ülkeden 8 bin alıcıyı Bursa firmalarıyla bir araya getirdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl, 24 ülkeden 80 firmanın alım heyetini üyelerimizle buluşturmuştuk. Bu yıl da başta İspanya, İtalya ve Tunus olmak üzere farklı ülkelerden alım heyetlerini kentimizde ağırladık. Firmalarımız, gerçekleştirdikleri görüşmeler ile yeni bağlantılar kurarak, kentimizin ticaret hacminin artmasına katkı sağlıyor. Bursa'nın üretimdeki gücünü dünyaya pazarlama konusunda önemli adımlar atıyoruz. TÜYAP Bursa A.Ş ile gerçekleştirilen işbirliğiyle amacımız, Bursa'yı fuarcılıkta Türkiye'nin merkezi konumuna yükseltmek. Düzenlediğimiz 16 fuar organizasyonunu her yıl yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret ediyor. Odamız öncülüğünde gerçekleştirilen bu fuarlar sayesinde hem kentimizin ticaret hacmi yükseliyor, hem de turizm ve hizmet sektöründe hareketlilik yaşanıyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

İspanya İtalya Tunus Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title