Haberler

Bursunu Haleplilere Bağışladı

HALİFE YALÇINKAYA / SERHAT ZAFER - Sivas'ın Kangal ilçesinde Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazanan bir ortaokul öğrencisi, üç ayda bir alacağı 500 liralık bursun ilkini Halepliler için bağışladı.

HALİFE YALÇINKAYA / SERHAT ZAFER - Sivas'ın Kangal ilçesinde Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazanan bir ortaokul öğrencisi, üç ayda bir alacağı 500 liralık bursun ilkini Halepliler için bağışladı.

Hüseyin ve Gülşen Çınar çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan, Kangal Mehmet Salih Şirin Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Alperen Çınar, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nı kazandı. Üç ayda bir 500 lira burs almaya hak kazanan Alperen, Halep'teki çocukların yaşadığı dramı televizyondan görünce ilk alacağı bursu bağışlamaya karar verdi.

Alperen, burs olarak aldığı 500 lirayı, Haleplilere göndermek üzere Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk'e teslim etti. Öztürk de 500 lirayı Halepliler için bankada açılan hesaba yatırarak, makbuzunu küçük öğrenciye verdi.

Alperen Çınar, televizyonda bir tas çorbaya hasret Halepli çocukları görünce içinin parçalandığını söyledi.

Kazandığı bursun ilk 500 lirasını Haleplilere göndermeye karar verdiğini belirten Çınar, bu konuyu anne ve babasıyla paylaştığında onların da kendisine destek verdiğini dile getirdi.

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk'ü makamında ziyaret ederek, Haleplilere göndereceği 500 lirayı teslim ettiğini anlatan Çınar, "Halep'teki kardeşlerimi gördüm, içim parçalandı. Biz rahatça yemek yerken onlar yiyemiyordu. Ayaklarında ayakkabı yoktu, buna da çok üzüldüm. O yüzden de bağış yapmak istedim. Oraya düşen bombalara, çocukların yüzünün kan olmasına ve ağlamasına çok üzüldüm." dedi.

- "İnsanlara örnek olsun"

Kangal Belediye Başkanı Öztürk ise Alperen'in bu davranışı karşısında çok duygulandığını, bu bağışın kelimelerle ifade edilemeyeceğini vurguladı.

Duyarlı davranışından dolayı Alperen ve ailesine teşekkür eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu paraya çok ihtiyacı olan bir aile ama bu yavrumuz buraya gelerek 500 lirasını veriyor. Diyor ki 'Halep'teki benim gibi kardeşlerime gönderin.' Bu ülkeye örnek olacak bir çalışma, ben bu yavrumuzu alnından öpüyorum. Geçmişte bu coğrafyada problem olmuş, Halep'ten çıkıp buraya gelmişler. Bugün orada problem var, o ecdadın torunları olarak bugün biz orada elimizden gelenleri yapmaya çalışıyoruz. Bazı insanlarımız bunu eleştiriyor, farklı yerlere çekiyor. İnsanlık her daim lazım, özellikle de Türk milletine sonuna kadar lazım. Biz geçmişte de yaptık bugün de bu yardımları yapacağız, yarın da yapmaya devam edeceğiz."

Öztürk, böyle duyarlı çocukların sayılarının artmasını temenni ederek, "Konuşmakta bile zorlanıyorum. Bu minik yavrumuzun yaptığı yardım, ülkeye örnek olacak bir çalışma. Ben tekrar bu yavrumuzu anlından öpüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Salih Kangal Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title