Haberler

Bursasporlular "Passolig Kart"I Toplu Ulaşımda da Kullanabilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım sistemine entegre edilen kartlara sahip olan taraftarlar, bu özellikten de yararlanabilecek Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "Bursalıların başta Bursa'ya ve Bursaspor'a sahip çıkması gerekiyor.

Türkiye Futbol Federasyonunca bu sezon uygulanmaya başlanan "Passolig Kart", Bursaspor taraftarları için kentin toplu ulaşım sistemine entegre edildi. Böylece taraftarlara, kartlarını toplu ulaşımda da kullanma imkanı sağlandı.

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor'un sadece Türkiye'de değil, dünyada bir marka olmasını istediklerini bildirdi.

Kulübün altyapısı ve bütçesini güçlendirecek yapıyı oluşturmada herkese görevler düştüğünü belirten Altepe, Passolig Kart alan yeşil-beyazlı taraftarların sayısı çoğaldıkça Bursaspor'un gelirinin de artacağını vurguladı.

Altepe, kartın işlevini artırmak için önemli bir uygulama başlattıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu kartlar her yerde kullanılacak. Ulaşımda da alışverişlerde de bu kartlardan yararlanılabilecek. Bursalıların başta Bursa'ya ve Bursaspor'a sahip çıkması gerekiyor. Sahip çıktığını da kart alarak göstermesi lazım. Bu, Bursa'nın geleceği. Bursaspor'un geleceği demek, bizim onurumuz demek. Herkes Bursaspor'a sahip çıksın. Bir şey yapamayanlar da dua etsin. O dualarla şampiyon olduk, yine oluruz."

Bir gazetecinin, Büyükşehir Belediyesince yapımına devam edilen stadyum inşaatıyla ilgili sorusu üzerine Altepe, Almanya'da Berlin Olimpiyat Stadyumu'nun estetiğini görünce bunun benzerini Bursa'da uygulamaya karar verdiklerini anlattı.

Tesisin, kentin tarihindeki en büyük inşaat olduğunu vurgulayan Altepe, "Günü gününe yüklenici firmaya ödeme yapıyoruz. Hedefimiz; bir an önce bitmesi. Yılbaşından sonra ilk aylarda bitmiş olacak. 'Stadın ismi ne olacak?' diye soruluyor. Bursaspor'un stadının ismi, en çok parayı verenin olacak" ifadesini kullandı.

"Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasın"

Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı da Passolig Kart uygulamasıyla ilgili sezonun ilk haftasında Galatasaray ile iç sahada oynadıkları müsabakada bazı sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunu aşacaklarına inandığını belirtti.

Desteklerinden dolayı Altepe'ye teşekkür eden Bölükbaşı, "Bu kartlar artık toplu ulaşımda da kullanılacak. Çok avantajlı, her alanda kullanılabilecek bir kart. Sanırım Bursaspor, 50-60 milyon liraya yakın her yıl gelir elde edecek. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasın. 3-4 maç sonra daha iyi olacaktır. Ne olur biraz daha sabırlı olsunlar ve maçlara gelip takımımızı desteklesinler" diye konuştu.

Teknik Direktör Şenol Güneş ise uygulamanın henüz tam anlaşılamadığını savundu.

Passolig ile daha iyi bir lig beklediğini aktaran Güneş, "Bu uygulamayla maçlara gelen taraftar profilinin de değişeceğine inanıyorum. Ona uygun bir takım oluşturmak için çalışacağız. Bu sorumluluğu da üzerime alıyorum" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA / Spor

Passolig Kart Recep Altepe Bursaspor Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title