Haberler

"Başarısız Olursam Kimsenin Git Demesine Gerek Yok, Gereğini Yaparım"

Güncelleme:

Bursaspor Kulübü Başkanı Bölükbaşı, "Mayısta başarılı olursam kalırım, başarısız olursam zaten kimsenin 'git' demesine gerek yok, ben gereğini yaparım." dedi.

Bursaspor Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı, yeterli katılımın olmaması nedeniyle ertelendi.

Divan Başkanık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 13 Ekim Pazartesi gününe ertelendiğini söyledi.

Toplantıya katılan divan kurulu üyelerine teşekkür eden Şankaya, Çaykur Rizespor maçından üç puan alan teknik heyet, yönetim ve takıma teşekkür ederek, "İnşallah bu puanların devamı gelir ve yüzümüzü burada da güldürürsünüz. Giden yönetim Bursaspor'u perişan edip gitti. Bu yönetime herkesin yardımcı olmasını istiyorum" dedi.

Şankaya'nın, "Eğer isterseniz bir sohbet toplantısı olarak Başkan Recep Bölükbaşı'ndan birtakım bilgilendirme alalım" önerisinin kabul görmesi üzerine Bölükbaşı, kürsüye çıkarak, göreve geldikleri 4 aylık süre içerisinde yaptıkları hakkında bilgiler verdi.

Bölükbaşı, başkanlığı döneminde 7 futbolcu transfer ettiklerini ve Türkiye'nin en iyi teknik direktörlerinden Şenol Güneş'i takımın başına getirdiklerini hatırlatarak, "Transferler yüzde 60-70 katkı sağlıyor. Her takım, her takımı yenebilecek güçte. Bizim hedefimiz ilk beştir. Bu dördüncülük, ikincilik veya birincilik de olabilir. Bunu yapabilecek güçteyiz" diye konuştu.

Göreve gelmeden önce 31 milyon lira kredi kullanıldığını aktaran Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimizin haftasında ödenmesi gereken 23 milyon lira vardı. Bunu ödedik. Ama o dönemde paramız olmadığı için kredi kullandık. Kullandığımız kredi 54 milyon lira. Borçlara baktığımızda yapılanmaya gitmemiz gerekiyordu. 4 bankadan yüzde 17 civarı faizle alınan krediler vardı. Bunları yapılandırmaya aldık. Tüm banka borçlarını tek bir bankaya devrettik ve tek bankayla çalışıyoruz. Faiz oranı da yüzde 14. Şeffaf olacağımızın açıklamalarını yaptık, şeffafız. Bursaspor'un borcu var ama ödenemeyecek borçlar değil."

"Kısa vadede çok güzel şeyler yapmayı hedefliyoruz"

Bursaspor'un futbolculara yıllık 45 milyon ve teknik ekibe ise 4 milyon lira ödeme yaptığını, diğer harcamalarla toplamda 90 milyon liralık giderin olduğunu dile getiren Bölükbaşı, reklam gelirleri, bilet satışı ve galibiyetlerden ise ortalama 46 milyon lira gelirlerinin bulunduğunu aktardı.

Bölükbaşı, gelir-gider tablosuna göre şu anda her yıl 40 milyon lira ekside olduklarına değinerek, şunları kaydetti:

"Bunları çözmemiz lazım. Projelere destek istiyoruz. Statla ilgili tribünler, localar, kapılar ve dükkanlarla ilgili ortak bir çalışma içindeyiz. Bir komisyon oluşturacağız. Oradaki devir hakkı Bursaspor'a teslim edilecek. Uluslararası firmalarla görüşüyoruz. Stadın gelirlerinin de Bursaspor'a verilmesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de teveccühleri var. Açıklayacağımız projeler var. Lisanslı yiyecek, içecek konusunda çalışmalarımız var. Ciddi bir beklentimiz var."

"Mayıs'ta başarılı olamazsam, ben gereğini yaparım"

Yönetim kurulunda herkesin çok çalıştığını belirten Bölükbaşı, "Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Geldiğimizde personel içinde küsmeler, tahammülsüzlükler vardı. Futbolcularda da birlik yoktu. Bu birliği inşa etmek kolay olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

Ligin sonunda başarısız olmaları durumunda görevi bırakacağını dile getiren Bölükbaşı, "Çok çalışacağımızı söyleyerek geldik ama lütfen bırakın da çalışalım. Biz, şeffafız. Biz, buraya rant için, reklam için gelmedik. Allah rızası için çalışıyoruz. Bırakıp kaçmak da yok. Mayısta herkes gelir taşlarını döker, beğenmiyorsa aday olur. Mayısta başarılı olursam kalırım, başarısız olursam zaten kimsenin 'git' demesine gerek yok. Ben gereğini yaparım" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Özlüce Tesisleri Recep Bölükbaşı Bursaspor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title