Haberler

Bursaspor Başkanı Ali Ay: "Stoperden Vazgeçtik"

BURSASPOR Başkanı Ali Ay, yaptığı açıklamada Danimarkalı stoper almaktan vazgeçtiklerini söyledi.

BURSASPOR Başkanı Ali Ay, yaptığı açıklamada Danimarkalı stoper almaktan vazgeçtiklerini söyledi.

Başkan Ali Ay, bursa.com adlı internet sitesinde canlı olarak taraftarların sorularını cevaplandırdı. Başkan Ali Ay, sorulardan önce 310 milyon TL'lik borçla kulübü aldıklarını hatırlattı. Batmış Bursaspor'u kulübü düzlüğe çıkartabilmek için mücadele ettiklerini vurgulayan Başkan Ali Ay, şöyle devam etti:

"Amacımız bugünkü kadroyu kurarken Avrupa'ya gidecek takım oluşturmaktı. 3 ay öncesi çalışmalara başladık. O hedefte takım oluşturduk. Bugün 21-22 milyona ihtiyaç var. Dzusudzsak ve TFF'den gelecek para ile günü yakalayacağız."

Mudanya Belediyesi'nden benzinlik yeri almak için protokol yapacaklarını, ancak henüz gerçekleşmediğine dikkat çeken Başkan Ay, "Mudanya'nın haricinde iki yer daha düşünüyoruz. Bunları yapabilirsek, önce banka, ardından da yöneticileri katkılarını ödeyebiliriz" diye konuştu.

STOPER ALMAYACAĞIZ

Hamza Hamzaoğlu'nun Danimarka'da izlediği oyuncularla ilgili de açıklamada bulunan Başkan Ali Ay, şöyle dedi:

"Hocamızla görüştük. İstenilen oyuncunun bonservisi 2 milyon Euro. Vazgeçtik ve elimizdekilerle devam etme kararı aldık. Biz stoper derken Sivok'un dizi su toplayıp şiştiği için korkmuştuk. Ancak durumunun iyi olduğunu öğrendik. Gerekirse buraya Faty'i çekebiliriz. Şamil var, Sivok var, İsmail var. Burada problem olacağını düşünmüyorum."

Başkan Ali Ay, Tomas Necid'in menajerinin Bursa'ya geldiğini, İtalya'dan bir kulübün istediği anlatırken bonservis bedeli olarak çok komik rakamın ortaya konduğuna dikkati çekerken, "Biz 2-3 milyon Euro bekliyoruz. Olmazsa bizimle devam edecek" diye konuştu.

Kulübün reklam ve bartır gelirlerinde artış olduğunu söylerken gelirleri konusunda detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Ali Ay, şöyle devam etti:

"55 milyon TL TFF ve Spor Toto'dan geliyor. Galibiyet halinde1 milyon 350 bin TL alıyorsunuz. Ancak bunun yarısından fazlısı futbolculara prim olarak dağıtılıyor. Yani baktığımızda 57-70 milyon TL arasında gider var. Buna 15 milyon TL yakın faiz gideri, 5 milyon TL amatörler, personel, voleybol, basketbol, personel, stadın gideri dediğimizde, bir sezonluk bütçe 130 Milyon TL'yi buluyor. Statta locaların satılması ve tabii ki kombinelerin satılması gerekiyor."

Stadın otoparkıyla ilgili çalışma yapıldığını, zemin için 300 bin TL'lik yeni malzeme alındığını, zeminin giderek iyi duruma geldiğini belirten başkan Ali Ay, hibrit zeminin maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle düşünmediklerine dikkat çekti.

Ali Ay'ın sorulara verdiği cevaplar şöyle:

-İkinci yarıda kombine satılmayacak. Sadece maç bileti satılacak.

-Özlüce 'deki tesisler 62 dönüm. Buranın Milli Emlak'tan kulübümüze kiralanmasını istiyoruz.

-Sutter'i 1 milyon 200 bin Euro'ya satmadık. Bedelsiz verdik. Kaysaydı 3 milyon Euro ödememiz gerekecekti. Yani Sutter'den çok zarar ettik.

-Traore ile görüştük söz verdi. Sezon başlayana kadar kulüp bulacağım dedi.

-Geçen yönetimden bize 2 milyon 752 bin TL ve 2 milyon 300 bin Euroluk borç devretti. Bir kısmını ödedik.

-Taraftar yasağının bitmesi için adım atıldı. Ancak bu karar sonrası oynanan ilk maçta çıkan olaylara üzüldük. Kamalar, palalarla maça gitmek, arabaların taşlanması doğru olmadı. Galiba bu iş uzun sürecek.

"ŞEHİTLERİN İSİMLERİ FORMADA"

-İkinci hafta sahamızda oynayacağımız Medipol Başakşehir maçında bütün şehitlerin isimleri anons edilecek. İsimleri formamıza yazılacak. Federasyondan izin alındı.

-Adanaspor'a kazanmak için gidiyoruz. Ancak maç 40 derece sıcakta ve nemde oynanacak.

-Taraftarlarımızdan sabırlı olmasını istiyorum. Bu kulübün sahibi onlar. Bizler gelip geçiciyiz. Onlar takımlarını desteklerlerse, biz ilk beşe oynar Avrupa'ya gideriz. Gelsinler desteklesinler ricam bu.

-Kavga etmesinler, küfür etmesinler. Ceza aldırmasınlar. Ben bunları istiyorum. Stadın profilini değiştirmeyi bayanların eşleriyle maça gelmeleri arzuluyorum." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Bursaspor Spor Haberler

title