Haberler

Bursalılar Teröre İnat Sabah Namazını Ulucami'de Kıldı

Güncelleme:

Canlı bomba saldırısına inat Bursalılar, sabah namazında Ulucami'ye gitti. Esnaf, sabahın ilk ışıklarıyla patlamada hasar gören dükkanlarının tadilatına başladı.

Bursa'da dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamaya inat Bursalılar sabah namazında Ulucami'ye koştu. Öte yandan Ulucami çevresindeki çarşı esnafı sabahın ilk ışıklarıyla patlamada hasar gören dükkanlarının tadilatına başladı.

"TERÖRE İNAT BURADAYIZ"

Bursa Ulucami'de dün akşam saat 17.26'da meydana gelen, 1 kişinin ölümüne, 13 kişininde yaralanmasına sebep olan patlamanın ardından Ulucami'de ilk namaz kılındı. Kılınan sabah namazında cemaat diğer günlere göre oldukça kalabalıktı. 'Teröre inat buradayız' mesajı veren Bursalılar kılınan sabah namazının ardından camiden ayrıldı.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Ulucami cemaatinden Emin Aksakal, "Dün ikindi namazının ardından cenaze namazı kılmak için hazırlanıyorduk. O esnada bir patlama oldu. Herkes kaçışmaya başladı. Ama bugün cemaat korkmayarak geldi. Genelde bir buçuk, iki saf cemaat olurdu bugün üç saf olduk" şeklinde konuştu. Yine Ulucami cemaatinden Ali Akpınar, "Kimse buraya korkarak gelmiyor. Kimseyi yıldıramazlar. Herkes rahat bir şeklde hayatına devam ediyor" şeklinde konuştu.

ESNAF KEPENK KAPATMAYACAK

Tam patlamanın olduğu noktadaki dükkanları hasar gören çarşı esnafı da sabahın ilk ışıklarıyla yaralarını sarmaya başladı. İşe kırılan dükkan camlarını değiştirmekle başlayan esnaflar da 'Teröre inat buradayız' mesajını yineledi. Ulucami çevresınde ve kritik noktalarda polis ekiplerinin nöbeti sürerken olay yeri inceleme ekiplerinin de halen patlama noktasında çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (8)

belekomalı:

helal komsu sehir yanındayız kurtulus ve kurulusun besiği bilecikten slm

16
4
yanıtYanıtla
Adınızı yazın:

weeeer bursalıya gazı

6
11
yanıtYanıtla
ali baran:

bursaliyiz korkmuyoruz nemutlu bursaliyiz

10
3
yanıtYanıtla
A:

Teröristlerin Allah belasini versin

8
3
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

CANLI BOMBANIN HEDEFİ ULU CAMİ OLAMAZ. Bu nedenle korkmadan gönül rahatlığı ile camiye gidebilirsiniz.

5
4
yanıtYanıtla
AAAK:

ADI ÜSTÜNDE BURSALI

3
5
yanıtYanıtla
ZORA4:

Normalde meydanlara dökülüp bu terör saldırılarna yönelik önlem alınmamasına yönelik olması gerekirken yine DİN kullanılmış. Nasıl bir millet ya !!!

2
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

MAŞALLAH SUBHANALLAH.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title