Haberler

Bursalı Yetimler, Büyükşehir'in 'Kardeşlik İftarı'nda Buluştu

Bursa’da yaşayan bin 600’a yakın yetim ve öksüz ailesi, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 'Kardeşlik İftarı'nda buluştu.

Bursa'da yaşayan bin 600'a yakın yetim ve öksüz ailesi, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Kardeşlik İftarı'nda buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sıkıntı çeken insanların sıkıntılarını gidermek için mücadele ettiklerini söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Teras'ta gerçekleşen iftara, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa milletvekilleri, yetim ve öksüzler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 12 Temmuz Dünya Yetimler Günü nedeniyle düzenlenen iftarla Bursa'da yaşayan yetim ve öksüzlerin yanında olduklarını göstermek istediklerini ifade etti. Ramazan ayının dostluk ve kardeşlik, paylaşma ayı olduğunu belirten Başkan Altepe, 11 ayın sultanını fırsat bilerek böyle bir organizasyona giriştiklerini anlattı. Bursa'nın 17 ilçesinden bin 600'a yakın aileye Merinos'taki iftarda buluşturduklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa'da yaşayıp da öksüz ya da yetim kalmış insanlarımızla aynı sofrada buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu güzelliğin yaşatılmasında emeği olan arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'a, sayın valimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Altepe, sıkıntıda olan, yoksulluk çeken herkesin yanlarında olacaklarını ifade ederek, iftara katılanların Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, 12 Temmuz'un dünyanın pek çok ülkesiyle Türkiye'de yetimler günü olarak kutlandığını söyledi. Başta son peygamber Hz. Muhammet Aleyhisselam olmak üzere birçok kişinin yetim ve öksüz büyüdüğünü belirten Arınç, "Yetimler gününün kutlaması olur mu? Olursa böyle olur. Ramazan ayının bir akşamı, oturur çorbamızı beraber içeriz. Büyükşehir Belediyemiz 12 Temmuz Dünya Yetimler Günü nedeniyle bizleri aynı Ramazan sofrasında buluşturdu. Başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin hayatta zorluk çeken ailelere yönelik bir takım çalışmalarının olduğunu ifade ederek, yetim ve öksüzlere yalnız olmadıklarını, tüm varlıklarıyla yanlarında olduklarını hatırlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iftar boyunca masaları dolaşarak katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Arınç Recep Altepe Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title