Haberler

Bursalı Genç Girişimcilerden Kıbrıs Çıkarması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne çıkarma yaptı.

TOBB Bursa GGK Başkanı Kağan Yeşil ve İcra Kurulu Üyeleri, geçtiğimiz Eylül ayında Bursa'da ağırladıkları Kıbrıs Genç İşadamları Derneği'nin daveti üzerine KKTC'ye ziyarette bulundu. Bursa'lı genç işadamlarından oluşan 16 kişilik heyet, ilk olarak KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu tarafından ağırlandı. Genç girişimciler, ziyarette Başbakan Kalyoncu'ya BTSO'nun makro projeleri, Bursa ekonomisi ve GGK'nın çalışmaları hakkında sunum yaptı.

"KKTC GİRİŞİMCİLER İÇİN FIRSATLARLA DOLU"

Başbakan Kalyoncu, genç girişimcileri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bursa'nın Türkiye'nin sanayi üssü şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Kalyoncu, "Ülkemiz, iş dünyası için fırsatlarla dolu. Hizmet, tarım, gıda, imalat sanayi başta olmak üzere, bir çok alanda ciddi yatırım potansiyelimiz var. Bu açıdan, Bursalı girişimcilerimiz ile KKTC'li girişimcilerin ticari anlamda güzel işbirliklerine imza atabileceğine yürekten inanıyorum" dedi. Ziyaretin sonunda GGK İcra Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, Başbakan Kalyoncu'ya Bursa'ya özgü hediyeleri takdim etti.

"BTSO'NUN MAKRO PROJELERİNİ ÜLKEMDE DE GÖRMEK İSTİYORUM"

Bursa GGK üyeleri, KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun'u da makamında ziyaret ettiler. KKTC olarak ülkenin ticaret ve sanayi potansiyelini arttırmak için özel sektöre önemli teşvikler sağladıklarını kaydeden Bakan Atun, enerji sektörünün dünyadaki ekonomik politikaları belirlediğine dikkat çekti. Sunat Atun, Türkiye ve KKTC arasında ticari işbirliklerine yenilerini eklemek istediklerini belirterek, Bursalı işadamlarını ülkeye yatırıma davet etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın hazırladığı 16 makro projelerinin büyük bir vizyonun ürünü olduğunu kaydeden Bakan Atun, "Özellikle Gökmen ve Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) projelerinden dolayı BTSO'yu tebrik ediyorum. Bu projeler, beni çok heyecanlandırdı. Bu projeleri ülkemizde de görmeyi çok isterim. Çünkü yüksek teknoloji ve uzay havacılık sektörleri, ülke ekonomilerine büyük güç veriyor" dedi.

KKTC'DE 14 SANAYİ BÖLGESİ VAR

Bursalı girişimciler, KKTC temaslarına Kıbrıs Türk Sanayi Odası ziyareti ile devam etti. GGK üyelerini ağırlayan Oda Başkanı Ali Çıralı, KKTC'de 14 adet sanayi bölgesi bulunduğunu ifade etti. Ülkede ağırlıklı olarak turizm ve eğitim yatırımlarının olduğunun altını çizen Çıralı, KKTC'de artık farklı sektörlerden yatırımları görmek istediklerini vurguladı.

"GİRİŞİMCİLİK ARTARSA ÜLKE EKONOMİLERİ KALKINIR"

TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, KKTC ziyaretinin oldukça başarılı geçtiğini söyledi. KKTC'de yatırım imkanlarını inceleme fırsatı yakaladıklarını kaydeden Kağan Yeşil, KKTC'nin çok farklı sektörlerde uygun yatırım alanlarına sahip olduğunu belirtti. Başkan Yeşil, Kıbrıslı girişimcilerde birlikte güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Ülkelerin kalkınmasında genç girişimcilerin büyük önem taşıdığını anlatan Yeşil, "BTSO çatısı altında yürüttüğümüz projelerle yeni neslin girişimciliğe yönelmesini teşvik ediyoruz. Çünkü ülke ekonomilerinin ana aktörlerinden birisi girişimcilerimizdir. KKTC'li genç girişimcilerimizin daveti üzerine Ada'ya geldik. KKTC ekonomisi hakkında detaylı bilgiler aldık ve buradaki girişimcilerimizle iş görüşmeleri gerçekleştirdik. KKTC'li girişimcilerimizle birlikte ortak çalışmalara imza atarak, iki ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sunat Atun Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title