Haberler

Bursalı "Çanakkale Şehitleri"Nin İsimleri Künyelere Kazındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden 4 bin 500'e yakın Bursalı şehidin isimlerini, yeniden künyelere kazıdı.

HALUK YÜKSEL - Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden 4 bin 500'e yakın Bursalı şehidin isimlerini, yeniden künyelere kazıdı.

Büyükşehir Belediyesi, şehitlerin isimlerinin yazıldığı kitapçık ve künyeler, Çanakkale'deki Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği'nden toprak numunesi ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şehitlikteki fotoğrafının işlendiği anahtarlıkları hazırlattı.

Bu objeler, şehitliğin 24 Nisan'da gerçekleştirilecek açılış töreninde, kadife kaplı kutuların içinde şehit aileleri ve diğer katılımcılara dağıtılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşları'nın, dünya tarihinde önemli bir kırılma noktası olduğunu, burada destan yazıldığını ve 300 bini aşkın şehit verildiğini hatırlattı.

Altepe, bu savaşlara Balkanlar'dan Anadolu'ya ve Kafkaslar'a kadar dünyanın hemen her yerinden insanların katıldığını belirterek, "Bizim Bursa açısından da çok önemli çünkü orada Kireçtepe'de Bursa Seyyar Jandarma Taburu, büyük bir destan yazdı ve 4 bin 500'e yakın orada şehidimiz kaldı. Oradan yaralı ayrılanlarla belki de bu iki katına çıktı ama şu anda Çanakkale topraklarında orada savaşıp da kalan 4 bin 500'e yakın şehidimiz var" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı ve Bursa Jandarma Bölge Komutanlığının talebiyle Kireçtepe bölgesindeki Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği'ni Büyükşehir Belediyesi olarak yeniden düzenlediklerini anlatan Altepe, 24 Nisan'da açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.

"Hepsinin künyelerini tekrar bastık"

Altepe, Çanakkale'de en çok şehit veren kentin Bursa olduğunu, bunu unutturmamak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"İlk defa tarihteki metal künye uygulaması bu savaşta yapılmış. Biz de tüm burada şehit düşen askerlerimizin anısına onların ailelerine verilmek üzere güzel bir hediye, anı hazırladık. Burada tüm Bursalı şehitlerimizin listesinin olduğu bir kitapçık var, yine Çanakkale'den gelen, onların şehit düştüğü topraktan alınmış bir numune, o da aynı kutunun içinde ve künye. İşte bu künye de Bursa'da şehit düşen bir askerimiz; 'Mustafakemalpaşa'dan Hüseyin Oğlu Ahmet', orada şehit düşen bir askerimizin künyesi. Bunların birer tanesi hep ailelere ulaşmıştı, ulaşabilenler, diğerleri de kendileriyle birlikte defnedilmişti. Bizler de bunların tekrar listelerini çıkardık, hepsinin künyelerini tekrar bastık ve ailelerine orada hediye edeceğiz. Tekrar Çanakkale ruhunu da canlandırmış ve en canlı şekilde yaşatmış olacağız."

Recep Altepe, Çanakkale şehitleri nezdinde tüm şehitleri rahmetle andığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Altepe Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title