Haberler

Bursafotofest'te Ödüller Sahiplerini Buldu

Bursa'da bu yıl 4'üncüsü yapılan Uluslararası Fotoğraf Festivali'nde (Bursafotofest) dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Bursa'da bu yıl 4'üncüsü yapılan Uluslararası Fotoğraf Festivali'nde (Bursafotofest) dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen '4'üncü Uluslararası BursaFotoFest', Cumhuriyet Caddesi'ndeki festival yürüyüşünün ardından Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki ( Merinos AKKM) programlarla devam etti. Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu'ndaki programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Bursa ile özdeşlesen yarışmaya 5 kıtadan katılımın olduğu söyledi. Altepe şöyle konuştu:

"Festival dördüncü yaşına girdi. Ceyhun İrgil bu festivali teklif ettiğinde hemen kabul ettik. Dünyada pek örneği olmayan festivali Bursa'ya kazandırdık. Usta isimlerle BursaFotoFest'i yürütüyoruz. Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının katılımıyla fotoğraf sanatının kalbi artık Bursa'da atıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren şehrimizin doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini dünyayla paylaşıyoruz. Tarih başkenti Bursa'nın dünyaya tanıtımına katkı sağlayan organizasyonu her sene yapmak istedik. Suyun gücü değil, damlaların sürekliliği önemlidir. Biz de sürekli yaparak amacına ulaşalım istedik."

GÜL TELGRAF GÖNDERDİ

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala da, BursaFotoFest'in dördüncüsünü düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, fotoğrafı seven ve gönül veren herkesi bir hafta süren festivale davet etti. BKK Başkanı Pala, ayrıca 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından BursaFotoFest'e gönderilen telgrafı okudu.

BKK ve BursaFotoFest Yürütme Kurulu üyesi Dr. Ceyhun İrgil de, festivalin 4 yıldır yapılmasına rağmen 40 yıllık yol aldıklarını söyledi.

VANLI MUSA TALAŞLI'YA ALTIN MADALYA

Konuşmalarından ardından uluslararası fotoğraf yarışmasının ödül törenine geçildi. Birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, BKK Başkanı Semih Pala tarafından sahiplerine verildi. Yarışmada Van'dan Musa Talaşlı altın, Vietnam'dan Te Ha Trinh gümüş, Zonguldak'tan Tufan Bilir bronz madalya kazandı.

Bursafotofest'te dereceye giren ve jüri tarafından seçilen eserler Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde sergileniyor. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Altepe Ak Parti Merinos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title