Haberler

Torun: YHT Hattının Bağlantı Noktalarında Kayma Olabilir

Güncelleme:

AK Parti Bursa İl Başkanı Torun, Yenişehir-Vezirhan-Bilecik hattında, toprak yapısının yumuşak olması nedeniyle bağlantı noktalarında kaymalar olabileceğini söyledi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki çalışmalara ilişkin, "Yenişehir-Vezirhan- Bilecik hattında, toprak yapısının yumuşak olması nedeniyle jeolojik ve teknik çalışmalar sonucunda verilecek karara göre, bağlantı noktalarında kısmen kaymalar olabilir" dedi.

Torun, Bursa YHT projesinin kent için son derece önemli olduğunu ifade ederek, Bursalıların bir an önce YHT'ye kavuşmak istediklerini söyledi.

Bilecik'ten Ankara-İstanbul hattına bağlanacak 105 kilometrelik projenin, Bursa- Yenişehir arasındaki 75 kilometrelik bölümünde hiçbir sıkıntı ve değişikliğin görünmediğini ifade eden Torun, 30 kilometrelik Yenişehir-Vezirhan-Bilecik kesiminde ise toprak yapısının yumuşak olması yüzünden kısmen sıkıntılar yaşandığını belirtti. Torun, şunları kaydetti:

"Yenişehir-Vezirhan-Bilecik hattında toprak yapısının yumuşak olması nedeniyle jeolojik ve teknik çalışmalar sonucunda verilecek karara göre, bağlantı noktalarında kısmen kaymalar olabilir. Bu kayma neticesinde de mevcut hattın, İnegöl'e doğru yaklaşması söz konusu olabilir ama bu tamamen bakanlık görevlilerinin teknik çalışmaları neticesinde oluşabilecek bir durumdur. Bizim için önemli olan yüksek hızlı treninin Ankara'dan Bursa'ya gelmesinin sağlanmasıdır."

Kaynak: AA / Yerel

Yenişehir Vezirhan Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title