Haberler

Bursa Yargılanmaya Başlanan Fetö'den Tutuklu Bursa Valisi Harput Bursa'ya Selam

Bursa'da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖPDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 37'si tutuklu toplam 60 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa'da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖPDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 37'si tutuklu toplam 60 sanığın yargılanmasına başlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen eski vali Harput, gazetecilerin 'diyecek bir şeyiniz var mı sorusuna 'Bursa'ya selam yanıtını verdi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca aralarında Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da bulunduğu 37'si tutuklu 60 sanık hakkındaki iddianame geçtiğimiz günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıklar hakkında, 'silahlı terör örgütü yöneticisi olma' ve 'terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçlarından, 15-20 yıl arasında hapis cezaları istendi. Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan Harput, Kocaeli Kandıra T Tipi Cezaevi'nden önceki akşam Bursa E Tipi Cezaevi'ne getirildi. Şahabettin Harput ve 36'sı tutuklu toplam 60 sanık hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve terörizmin finansmanının kanununa muhalefet' suçlarından 20'şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Bursa Adliyesi'ne geniş güvenlik önlemi altında getirilen Şahabettin Harput, gazetecilerin 'diyecek bir şeyiniz var mıö sorusuna, 'Bursa'ya selamö şeklinde cevap verdi.Sanıkların yargılanması 5 gün boyunca sürecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şahabettin Harput Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title