Haberler

Bursa'ya Yeni İtfaiye Binası

İtfaiye teşkilatını ekip ve ekipman yönünden sürekli güçlendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Beşevler Küçük Sanayi, Mudanya ve Kestel itfaiye binalarının ardından yapımı tamamlanan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Hizmet Binası'nı da...

İtfaiye teşkilatını ekip ve ekipman yönünden sürekli güçlendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Beşevler Küçük Sanayi, Mudanya ve Kestel itfaiye binalarının ardından yapımı tamamlanan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Hizmet Binası'nı da törenle hizmete açtı.

Büyükşehir sınırlarının genişlemesine paralel olarak merkez ilçelerde eksikliği hissedilen hizmet birimlerini de bir bir oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından tahsis edilen alan üzerine yeni bir itfaiye binası kazandırdı. Sanayi Bölgesi'nin yanında Demirtaş, Ovaakça ve Yalova yolu kesiminde önemli bir eksikliği giderecek olan hizmet binasının açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çekinkaya, Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan, Zonguldak Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, sanayiciler ve davetliler katıldı.

İTFAİYE HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada itfaiye hizmetlerinin belediyecilik hizmetleri arasında ayrı bir önemi olduğunu, bu nedenle itfaiye teşkilatına verdikleri önemi sağladıkları ekip ve ekipman destekleri ile gösterdiklerini söyledi. İtfaiye hizmetinin, arandığında bir iki dakika içinde ulaştırılması gereken bir hizmet olduğunun altını çizen Başkan Altepe, "Halkımızın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumak, olası yangınları en az zararlarla atlatmak bizim için çok önemli. Bu nedenle itfaiye teşkilatımızı gün geçtikçe daha da güçlendiriyoruz. Küçük Sanayi, Mudanya ve Kestel İtfaiye binalarımızı hizmete açmıştık. Personel sayımızı 272'ye çıkardık ve yüzde 25'lerde olan norm kadromuz yüzde 70'ler seviyesine çıktı. Yine dar sokak ve uzak köylerdeki olası yangınlara anında müdahale için yangın dolapları oluşturduk. İtfaiye bünyesindeki 21 personelimiz cankurtaran eğitimlerinin ardından Gemlik ve Mudanya sahillerinde 2 botumuzla halkımız can güvenliğini sağlamak için görev yapıyor. Hizmete açtığımız DOSAB itfaiye binamızla hem bölgedeki sanayi tesislerinde çıkması muhtemel endüstriyel yangınlara hem de çevredeki olaylara daha kısa zamanda müdahale etme imkanı bulacağız. Demirtaş'taki eski itfaiye binasını da sosyal ve kültürel alanda hizmet verecek bir tesis olarak bölgeye yeniden kazandıracağız. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

DOSAB'TAN YENİ ARAÇ DAHA

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde faal 400 firmada 41 bin 455 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman ise alt ve üst yapısı tamamlanan DOSAB'ın, Türkiye'deki birçok sanayi bölgesine örnek gösterildiğini hatırlattı. DOSAB'tan yapılan ihracatın 3,8 milyar dolar sevisinde olduğunu kaydeden Kahraman, "Sanayi alanındaki yatırımlarımızın yanında kent yararına her türlü sosyal sorumluluk projesinde de görev alıyoruz. 2010 yılında Büyükşehir Belediyemize 2 adet tam donanımlı itfaiye aracı vermiştik. Bu binamızın yerini de Büyükşehir Belediyemize tahsis ettiğimiz gibi bugün tam donanımlı bir itfaiye aracını daha Büyükşehir Belediyemize kazandırmış olduk. Bursa'yı ulaşımdan tarihi mirasın ayağa kaldırılmasına kadar her alanda geleceğe taşıyacak çalışmaları hayata geçiren Başkanımıza işadamları olarak teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Demirtaş'ın planlı gelişmenin hızla sürdüğü güzel bir bölge haline geldiğini belirterek, Demirtaş'a meydan düzenlemesi, yeni hizmet birimleri, yüzme havuzu, trap ve atıcılık tesisleri gibi önemli yatırımlar yaptıklarına dikkat çekti.

ZONGULDAK'A İTFAİYE ARACI

Konuşmaların ardından 700 metrekare taban alanına sahip idari bina ve garaj kısmında oluşan itfaiye binası kesilen kurdele ile hizmete açılırken, Zonguldak'ın Beycuma Belediyesi'ne de bir itfaiye aracı hediye edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan itfaiye birimi güçlendirirken, diğer taraftan gelen yardım taleplerini de imkanlar ölçüsünde karşıladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Beycuma Belediyemiz de bizden bir itfaiye aracı istemişti. İtfaiye filomuzda bulunan 1996 model 5 ton su kapasiteli tam donanımlı aracı da Zonguldak'a gönderiyoruz" dedi.

Zonguldak Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu da araç için Başkan Altepe'ye teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title