Haberler

Bursa'ya Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi

Güncelleme:

Bursa'nın değerlerini UNESCO Dünya Mirası Listesi ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, 'Müze Kent Bursa' hedefi doğrultusunda Bursa'ya bir müze daha kazandırıyor.

-Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa'yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı.

Restorasyonu tamamlanarak ziyarete açılan Muradiye Külliyesi'nin halkası olan Muradiye Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları hızla devam ederken, yüzyıllarca ilmi çalışmaların yapıldığı 6 asırlık medrese, Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi olarak kente kazandırılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu konuda çok sayıda doküman ve yazma eserin toplanmaya başladığını belirterek, Ulucami ve Orhan Camii'nden İstanbul'daki Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi'ne götürülen 150 kadar eserin geri getirilmesi için de çalıştıklarını söyledi.

Avrupa Müzeler Akademisi'nin Türkiye'deki partneri olan, Türkiye'deki tüm müzelere rehberlik yapan ve 40'ın üzerinde müze kurulmasına destek veren Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmaları hızla devam eden Muradiye Külliyesi'ni de Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi olarak Bursa'ya kazandırıyor. Muradiye Külliyesi'nin en önemli ve son parçası olan 6 asırlık Muradiye Külliyesi'nde restorasyon hızla devam ederken, yüzyıllarca ilmi çalışmalara ev sahipliği yapan tarihi medrese yine aslına uygun olarak işlevlendirilmiş olacak.

En kapsamlı müze olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir taraftan restorasyon çalışmaları sürerken, diğer taraftan el yazması eserleri toplamaya da başladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir müze kuracağının duyulmasının ardından gerek Bursa, gerek Anadolu gerekse Osmanlı coğrafyasından el yazması Kuran-ı Kerim ve eserlerin gelmeye başladığını ifade eden Başkan Altepe, "Bunların yanında Ulucami ve Orhan Camii kütüphanesinde olup da İstanbul'daki Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi'ne götürülen 150 kadar eserin Bursa'ya getirilmesi için Valimiz Münir Karaloğlu'nun da gayretleriyle talepte bulunduk. İnşallah onları da Bursa'ya getireceğiz. Vatandaşlarımıza da duyuruyoruz. Ellerinde bu tür eserler varsa heba olmasın. Milyonlarca lira harcayarak yaptığımız bir müze var. Getirsinler o eserlerin bakımını tamirini yapıp, itinayla değerlendirelim. Bu eserler gelecekte çocuklarımıza rehberlik yapan güzel emanetler olsun. Böylelikle Türkiye'nin en kapsamlı Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi'ni Bursa'ya kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Muradiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title