Haberler

Bursa Veteriner Hekimler Odası'nın Açıklamalarına Afyonkarahisar'dan Cevap

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç.Dr.Fatih Birdane, geçtiğimiz günlerde ulusal basında 'veterinerlik ihalesini temizlik şirketine verdiler' başlıklarıyla yer alan Bursa Veteriner Hekimler Odası tarafından yapılan açıklamalara...

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Birdane, geçtiğimiz günlerde ulusal basında 'veterinerlik ihalesini temizlik şirketine verdiler' başlıklarıyla yer alan Bursa Veteriner Hekimler Odası tarafından yapılan açıklamalara tepki göstererek, "Afyonkarahisar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaları tam takip etsinler veya aynısını yapamıyorlarsa kendi yanlışlarının yanına yazmasınlar" dedi.

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından mezbahalarda denetim işinde görevlendirilmek üzere 'Yetkilendirilmiş Veteriner Hekim' alımı ihalesi yapmış ve Bursa Veteriner Hekimleri Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam bir açıklama yaparak, ihale yöntemiyle veteriner hekim görevlendirmenin bir takım sıkıntılara yol açacağını belirterek ihaleye karşı olduklarını söylemişti. Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Birdane,söz konusu açıklamaların yersiz ve doğru olmadığını kaydederek, Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün bu konuda kendileri istişare yaparak bir ilke imza attıklarını dile getirdi. Birdane, "Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bu konuda da kimsenin kullanamadığı yetkilendirilmiş veteriner hekim imkanını kullanmak istemiştir. Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası ile istişare etmiş ve etmektedirler. İhale ilk olmasından dolayı çıkabilecek tüm aksaklıklar giderilmiştir. Müdürlüğümüz hizmetin aksamaması için ihale ile hizmet alma yoluna gitmiştir. Müdürlüğümüz ihale şartnamesinde, veteriner hekim ihalesi, odanın asgari fiyatının altına inmek, denetlemeyi şirkete bırakmak şeklinde veya bu algıyı oluşturacak hiçbir cümle yazılmamıştır. Yani, Afyonkarahisar'da taşerona ihale edilmiş herhangi bir denetim de yoktur."

"ŞİRKET DENETİM DEĞİL, DENETİMDE GÖREVLİ VETERİNER HEKİMLERİN İHTİYAÇLARI İLE İLGİLENECEK"

Yapılan ihale ile şirketin denetim değil sadece veteriner hekimlerin ulaşım, yemek giderleri, çalışırken kullanacağı alet-ekipmanları ile ilgileneceğini kaydeden Birdane, şunları söyledi:

"Şirket, yapılacak veteriner hekim denetimine karışamaz veya görüş beyan edemez. Ayrıca veteriner hekimlere ödenecek net maaş 2 bin 900 TL'dir. Bu miktar tamamen teknik ve idari şartnameye göre il müdürlüğünün kontrolündedir. Müdürlüğümüz bir ilke imza atarak veteriner hekimlerle kendisi arasında çalışma şartlarını düzenleyen ve görüşlerimizi de dikkate alan bir sözleşme imzalamıştır. Buna göre, veteriner hekimler müdürlüğün emrinde istenen işleri yapacaklardır, şirketin denetleme yetkisi bulunmamaktadır, karşılaştıkları sorunlar müdürlük tarafından giderilecektir ve yetkilendirildikleri günden sonra resmi hekim statüsündedirler. Burası Afyonkarahisar, diğer kentlerin yaptığı, yapacağı hatalar bizi bağlamaz. Et sektöründeki gelişmeleri buradan takip etmeleri çok doğal. Ancak, Afyonkarahisar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaları tam takip etsinler veya aynısını yapamıyorlarsa kendi yanlışlarının yanına yazmasınlar. Yapılan iş ve işlemlerin kulaktan dolma bilgilerle eleştirilmesi yerine olayın içeriğini yapana sorarak öğrenilmesi daha doğru olacaktır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sinan Sağlam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title