Haberler

Bursa Vatan Parti?li Uğur: Ikinci Kalkışmadan Kastım, Bir Kaos ve Yıldırma Taktiği Uygulayacaklar

Vatan Parti'li Uğur: İkinci kalkışmadan kastım, bir kaos ve yıldırma taktiği uygulayacaklar

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli albay Hasan Atilla Uğur, Bursa'da yaptığı konuşmada, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin "İkinci kalkışmadan kastım, birincisi gibi olacak demiyorum zaten. Bir kaos, bir yıldırma taktiği uygulayacaklar" dedi.

Bursa'da, Kültürpark'taki bir çay bahçesinde düzenlenen 'Teröre karşı milli birlik' konulu konferansa katılan Hasan Atilla Uğur, konferans öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AMERİKA VE İNGİLTERE'NİN HEDEFLERİ BELLİ

Daha önce "FETÖ daha bitmedi. Amerika'nın ikinci bir planı var" sözleriyle kamuoyunu bir kaosa ve korkuya sürüklemek istemediğini, aksine birlik ve beraberlik ruhunun devam etmesi amacı taşıdığını aktaran Uğur, "Amerika ya da üst akıl, 'Ben bir defa yenildim. İkinci kez bir şeye kalkışmam' mantığında olamaz. Dünya tarihinde de bu, böyle. 1919'larda Türk milletine Anadolu'da yapamadıklarını şimdi yapma peşindeler. Amerika ve İngiltere'nin buradaki plan ve hedefleri çok belli. Irak'a, Suriye'ye baktığımızda, Türkiye'deki katil PKK unsurlarının FETÖ ile işbirliğinin çok açık olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.

AMERİKAN DERİN DEVLETİ FIRAT KALKANI'NDAN RAHATSIZ

Öngörülerini devlet birimleriyle de paylaştığını belirten Uğur, '"İkaz ettiğimiz nokta şudur; Güneydoğu Anadolu'da bulunan ve şu anda askere, koruyucuya, polise, Kürt kökenli vatandaşımıza saldıran hain PKK, FETÖ ile işbirliği yapmıştır. Çünkü üst akıl, Amerika'dır. Bizim Rusya ile aramızı düzeltmemizden, İran ile iyi ilişkilerimizden, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı yapmamızdan son derece rahatsızdır, Amerika derin devleti. 'Güneydoğu'da çeşitli atraksiyonlarla insanları birbirine düşürecek şeyler gerçekleştirilebilir, batıda çok büyük bombalar patlatabilirler' dedim. Hemen arkasından Adana'da 7 tane bomba yüklü araç yakalandı. Geçenlerde Şemdinli'de 10 asker, 5 vatandaş şehit edildi. Bunun dışında bir de 15 Temmuz'u yaşadık. O yaşadıklarımızı film gibi mi düşünelim' Müthiş bir temizlik harekatı başladı ama bu temizlikte bile o kadar tezvirat vardı ki değişik listelerle, değişik yerlere gerçek Fethullahçılar, Fethullahçı olmayanları ispiyonlamaya başladıö dedi.

Haklı olduğunun ortaya çıktığına işaret eden Uğur, "Bakın 28 albay, 6 astsubay, tabii bunlar Fethullahçı çetenin üniforma giydirilmiş, sızdırılmış hainleridir. Siviller de var. Bunlar 2'nci darbe girişimini yaptığı iddiasıyla bir hafta kadar önce gözaltına alındı, 20'si tutuklandı. Serbest bırakılanlarla ilgili de yakalama kararı çıkartıldı. Bu gerçekleri göreceğiz" diye konuştu.

İNGİLTERE AŞİRETLERE PARA DAĞITTI

Askerin, polisin, MİT ve korucuların şu anda morale ihtiyacı olduğunu ifade eden Uğur, bu morali onlara verebilmek için milletin "15 Temmuz bitti, bunlar yenildi, rahatız" dememesi ve asla gevşememesi gerektiğini söyledi. İngiltere'nin Doğu ve Güneydoğu'daki aşiretlere para dağıttığını söylediğini hatırlatan Uğur, şöyle devam etti: "Bu sözlerim üzerine Meclis önünde, Van'da bir açıklama yapmak zorunda kaldılar ve benim şahsıma sövdüler. Hiç önemli değil. Atilla Uğur'un bir önemi yok ama Atilla Uğur, bir şeye işaret ettiyse bir bildiği vardır. Bir istihbaratçı, Türk subayı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı kimliğiyle birtakım şeyleri ikaz etmiştir. Benim bütün hayatım çatışmalarda geçti. Kürt kardeşlerimle omuz omuza PKK'ya karşı savaştık. Şimdi de FETÖ, PKK, yine Amerika'ya karşı savaşıyoruz. Aşiretlerin yüzde 90'ının bu şer çeteleriyle birlikte olmadığını biliyorum. Yüzde 10'luk bir kesimin İngiliz Büyükelçiliği vasıtasıyla çeşitli angajmanların içine girdiğini ben çok iyi biliyorum, devlet de biliyor. Bu yüzde 10, zaten bu açıklamalarda yok. Diğer aşiretler, beni günah keçisi ilan etsin, bunun hiçbir önemi yok. Ben bir görevi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Bu milletin gönlünden Allah sevgisini de inançları da Mustafa Kemal Atatürk tahtını da kimse sökemez. Bunlarla kimse oynamaya kalkmasın. İkinci kalkışmadan kastım, birincisi gibi olacak demiyorum zaten. Bir kaos, bir yıldırma taktiği uygulayacaklar."

BAĞDAT YÖNETİMİ BİZİ BAĞLAMAZ

Türkiye'nin milletiyle bir bütün olarak her türlü tehlikeye göğüs gerebileceğini anlatan Uğur, "Suriye'de oynanan oyunlar, Irak'taki Bağdat yönetiminin hiç haddi olmadan, 2 sene sonra kendine gelip de 'Sizin burada askeriniz varmış, çıkın' demesi, bizi bağlamaz. Ben güveniyorum. Bundan sonra birlik ve beraberlik içinde olursak Türk polisine, ordusuna gerçekten desteğimizi tam olarak sunarsak bütün bu badireleri atlatacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR-Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Atilla Uğur PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title