Haberler

Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali"

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali" başladı.

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali" başladı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik, Bursa Ahmet Vefik Paşa Tiyatro Salonu'ndaki festivalin açılışında, baharın ilk işaretleriyle birlikte coşkulu bir festivalin içinde bulunduklarını söyledi.

Balkan şiiri ve türkülerinin güçlü duygusunu, Bursa'nın yeşiliyle buluşturmayı amaçladıklarını belirten Birecik, "Bu toprakların insanına dair tüm duyguları, Bursa Devlet Tiyatrosu sahnesinde seyircilerle buluşturmanın sabırsızlığını yaşıyoruz. Tiyatronun dili kardeşliğimizi pekiştiriyor. Bu hikayeleri tıpkı türküler gibi tüm coşkusu ve armoni zenginliğiyle seyircilerin beğenisine sunuyoruz" dedi.

Etkinlikte bu yıl Makedonya, Slovakya, Bosna Hersek, Romanya ve Bulgaristan'ın tiyatro ekiplerinin oyunlarına ev sahipliği yapılacağını ifade eden Birecik, Türk tiyatrosunun seçkin örnekleri ve atölye çalışmalarının da yer aldığı festivalde seyircilere zengin bir seyir keyfi yaşatmayı hedeflediklerini anlattı.

Festival kapsamında 27 Mart'a kadar farklı ülkelerin tiyatro ekiplerinin oyunları sahnelenecek.

İlk oyun "Erkek Arkadaş" seyirciyle buluştu

Festival, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Erkek Arkadaş" oyunuyla başladı. Broadway müzikali olan "Erkek Arkadaş", farklı sınıftan insanların bir araya gelebilmesi ve farklı hayatların kesişmelerini anlatıyor.

Sandy Wilson'un yazdığı, Fahrünnisa Kadıbeşegil'in çevirdiği ve Ebru Kara'nın yönettiği oyunda, Ali Ersin Yenar, Gülben Başer ve Yeşim Alıç gibi oyuncular rol alıyor.

Oyuncuların müzikle beraber sergiledikleri performans, Bursalı sanatseverlerce ayakta alkışlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Tiyatroları Ahmet Vefik Paşa Birecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title