Haberler

Bursa Uğur Mumcu Bursa'da Anıldı

Uğur Mumcu Bursa'da anıldı GAZETECİ- Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 21'İnci yılında Bursa'da da törenlerle anıldı.

Uğur Mumcu Bursa'da anıldı

GAZETECİ- Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 21'İnci yılında Bursa'da da törenlerle anıldı. Törene, gazetecilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üyeleride katıldı.

Uğur Mumcu, katledilişinin 21. yıldönümünde, Çağda Gazeteciler Derneği ile sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı. Merkez Osmangazi İlçesi Setbaşı Caddesi'nde toplanan gazeteciler ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, slogan atarak Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Heykeli'ne kadar yürüdü. ABurada açıklama yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Yüksel Baysal, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi, Metin Göktepe, Çetin Emeç ve Uğur Mumcu'yu saygıyla andıklarını belirterek, 'Bazı güçler, araştırmacı gazeteciliğin önderi Uğur Mumcu'yu aramızdan aldı. Basın özgürlüğü bakımından en kötü yılların yaşandığını günleri yaşıyoruz. Ancak Gezi Parkı'nda oluşan mücadeleci ruhu unutturmayacağız. Bu ruh daha da güçlenecek ve özgürlükleri savunacak" dedi.

Atatürk Heykeli'nde toplanan kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Uğur Mumcu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title