Haberler

Bursa, Turizmde 80'li Yıllara Dönmek İstiyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'nın, 1980'li yıllardaki turizm potansiyelini özlediğini söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'nın, 1980'li yıllardaki turizm potansiyelini özlediğini söyledi. Bursa'nın o yıllarda, Ortadoğu'nun bir mahallesi kadar ilgi gördüğünü söyleyen Akkuş, "Hedefimiz, 1980'li yıllardaki o ilgiyi yakalamak. Bunun için Arap turistleri Bursa'ya çekmek için etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, turizm sektöründe yaptıkları çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özellikle merkeze alınan Vali Şahabettin Harput ve mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe ile önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Akkuş, "Tüm turizm temsilcileri olarak koordineli ve yakın diyaloglar içerisinde çalıştık. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin her yıl fuarlarına, toplantılarına, birlik çalışmalarına katıldık. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde bulunan tüm turizm temsilcilerini ve yetkililerini Bursa'ya davet ettik. Seminerler, fuarlar ve toplantılar düzenledik" diye konuştu.

Akkuş, amaçlarının Bursa'nın turizmde 1980'li yıllardaki ilgiyi yakalamasını sağlamak olduğunu kaydetti. Akkuş, "1980'li yıllarda Bursa, Ortadoğu ülkelerinin bir mahallesi gibiydi. Son zamanlarda yapılan çalışmalarımızla Arap Turizm Örgütü, Bursa'yı, Arap Turizm Destinasyonu ilan etti. 2013 Turizm Başkenti seçildi. Bu konuda önemli yol aldık. Şu anda şehirdeki otellerin doluluk oranı yüzde 90'larda. Büyük bölümünü ise Araplar oluşturuyor" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Mehmet Akkuş Marmara Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title