Haberler

Bursa Toplum Destekli Polislik Şübe Müdürlüğü Ekipleri Basınla Bir Araya Geldi

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Nilüfer ilçesindeki müdürlüğün bahçesindeki kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen ekipler, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Şube Müdürü Murat Halis, misyonlarının polis ile halkı bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Vatandaşların kendi işini kendilerinin yapması için onları harekete geçirmek için çaba gösterdiklerinin belirten Halis, "Toplum kendisi için bilinçlenecek, kendisi için ayağa kalkacak. Bunun için çalışmalarımız var. insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Mahalle toplantıları düzenliyoruz. İş yerlerinde, derneklerde fabrikalarda insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Okullarda öğrencilere ulaşmaya çalışıyoruz. Polisi anlatıyoruz, güvenliği sağlamak için kendilerinin bir şeyler yapmaları gerektiğini anlatıyoruz. . Polisle ilgili olumsuz algılar var onları yaptığımız çalışmalarla yıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Polis Memuru Ertan Acar ise şubenin işleyişi hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti:

"Avrupa'da çok uzun yıllar önce kullanılan suçlarla mücadele etme yöntemi yani şubemiz suç oluşmadan önce suçları oluşturan problemleri yok ederek suçun oluşmasını önleyen bir birimimiz. 2006 yılında Türkiye'de ilk kez Bursa'nın da içerisinde bulunduğu 10 ilde pilot uygulama olarak başlatıldı. Şuan itibariyle Türkiye'nin 81 ili ve nüfusu 30 binin üzerinde olan tüm ilçelerde toplum destekli polislik faaliyetleri devam ediyor. Bizler suçları oluşturan problemleri buluyoruz. Suç nasıl, neden oluşur  suç öncesinde bir takım aksaklıklar oluşuyor. Bunları kurumlarla sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarla, belediyelerle en önemlisi de vatandaşın kendisiyle iletişim kurarak problem halindeyken çözüp suçun oluşmasını önlemeye çalışan bir birimiz. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde ekiplerimiz faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 60 personel çalışıyor."

Kaynak: AA / Yerel

Bursa Emniyet Müdürlüğü Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title