Haberler

Bursa Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi

Bursa'da geçen yılın aralık ayında temeli atılan "Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi"nin gelecek ay hizmete girmesinin hedeflendiği bildirildi.

Bursa'da geçen yılın aralık ayında temeli atılan "Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi"nin gelecek ay hizmete girmesinin hedeflendiği bildirildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Teknoloji ve Koordinasyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, BUTEKOM'un örnek çalışmalarla uluslararası alanda tanınan ve takip edilen bir araştırma merkezi haline geldiğini belirtti.

BUTEKOM'un 2008 yılından bu yana sektörün öncelikleri doğrultusunda birçok faaliyet gerçekleştirdiğini, düzenlediği eğitimler, öncülük ettiği teknik fuarlar ve Ar-Ge Proje Pazarı gibi sektöre yön veren çalışmaların altına imza attığını anlatan Burkay, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir üretim, fonksiyonel ve teknik tekstiller, kümelenme gibi konularda birçok proje geliştirildi. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, 2014 Aralık ayında BUTEKOM'a ortak olarak nitelikli üretim ve katma değeri yüksek ihracat hedefine dönük çalışmalara da güç kattı. 2012 yılından itibaren düzenlediğimiz yaklaşık 120 eğitime 4 bin 116 kişi katıldı. Şuan 24 olan uzman çalışan sayımızı, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin açılması ile 30'a çıkarmayı hedefliyoruz. Uluslararası birçok Tekstil Araştırma Merkezi ile iletişim ve işbirliği halinde olan BUTEKOM, sektördeki klasik üretim metotlarının yerine, orta ileri teknoloji üretimine geçişe her zaman destek vermeyi sürdürüyor. Bu noktada merkezimizin bugünlere ulaşmasında emeği olan BUTEKOM çalışanlarımıza, gösterdiği özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederim."

Burkay, 2015 yılının Aralık ayında DOSAB'taki BUTGEM Yerleşkesi'nin yanında temeli atılan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'nin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Merkezin, 13 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet göstereceğini ve tekstil sektörünün sürdürebilir büyümesine liderlik edeceklerini ifade eden Burkay, şu bilgileri verdi:

"Artık, ezberlerin bozulduğu, artan rekabetle birlikte yeniliklerin hayatın bir parçası olduğu bir dönemden geçiyoruz. Tekstil ve konfeksiyon sektörümüzün klasik üretim metotlarından ileri teknolojili üretime geçişini hızlandırmayı hedefliyoruz. Yeni teknolojilerin geliştirilmesinde ve yüksek katma değerli üretime geçişte merkezimiz öncü bir rol oynayacak. BEBKA'nın da katkılarıyla Bursa'ya kazandırdığımız Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi'mizin eylül ayında açılışını yapmayı hedefliyoruz. Merkezimizin sunduğu hizmet ve bu konuda oluşturacağı farkındalık, firmalarımızın üretim modellerine büyük değer katacak."

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Burkay Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title