Haberler

Bursa Tarımda Örnek

Bursa'nın kırsal kalkınmadaki öncü adımları, 'Uluslararası Tarım Şehirleri Toplantısı'nda diğer kentlere örnek oldu.

Uluslararası Tarım Şehirleri Toplantısı, Türkiye'den ve çok sayıda ülkeden yoğun katılımla Konya'da gerçekleştirildi. İnsanlık için tarımın önemi, sorunları ve geleceğine vurgu yapılarak yerel yönetimlerin önemine dikkat çekilen toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Kırsal Hizmetleri Dairesi Başkanı Yetişkan Keskin ve Tarım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Bektaş katıldı. Bursa'da kırsal kalkınma ve tarımsal hizmetlerle ilgili çalışmalar ve tarımsal vizyon projeleri hakkında bilgiler verilen toplantıda, ülkenin tarım potansiyeli ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Ukrayna, Bosna Hersek, Afganistan, Tacikistan, Sudan, Azerbaycan, Kenya, Irak ve Filistin ülkelerinin temsilcileri ile İstanbul, Ankara, Trabzon, Kahramanmaraş, Erzurum, Gaziantep, Sakarya, Kocaeli, Balıkesir, Ordu, Kayseri ve Konya Büyükşehir belediyeleri temsilcileri de kendi ülke ve şehirlerinde yapılan tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalarını sundu.

Toplantıda dünya nüfusunun her yıl artmasına rağmen, toprakların yanlış tarım uygulamaları ve erozyon gibi etkenlerle azaldığına ve günde 30 bine yakın insanın açlıktan öldüğüne dikkat çekildi. Bu açlık ve fakirliği azaltmada tarımın önemli olduğuna değinen uzmanlar, tarımın güçlenmesi için faaliyetlerde bulunulması gerektiğine işaret etti. Toplantının sonunda 'Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği'nin (Agricities) kurulmasına ve bu yapının genişleyerek büyümesine imkan sağlayacak şekilde yapılandırılmasına karar verildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title