Haberler

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Bursa'da tarım ve hayvancılık sektörünü bir araya getiren, gelişmelerin ve yeniliklerin tanıtıldığı 'BURTARIM 2014' ve 'Bursa 7'nci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı' başladı.

Bursa'da tarım ve hayvancılık sektörünü bir araya getiren, gelişmelerin ve yeniliklerin tanıtıldığı 'BURTARIM 2014' ve 'Bursa 7'nci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı' başladı. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 280 bin ziyaretçinin gelmesini beklediklerini söyledi.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Türk Tarım Alet ve Makine İmalatçıları Birliği (Tarmakbir) işbirliği ile düzenlenen 12'nci BURTARIM 2014 ve Bursa 7'nci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Bursa Ticaret Borsa Başkanı Özer Matlı, Tarmakbir Yönetim Kurulu Üyesi Halil Uğur, Bursa Ziraat Odaları Koordinatör Kurulu Başkanı Ali Çelik ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Varol Yıldız katıldı.

130 BİN ZİYARETÇİ BURSA DIŞINDAN

Açılış konuşmasını yapan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın dünyada takip edildiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl tarım fuarını 250 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 280 bin kişinin fuarları gezmesini bekliyoruz. 130 bini Bursa dışından gelecek. 44 ülkeden ziyaretçi katılacak. 39 ülke ve 77 ilden katılımcı hazır bulunacak. Yedi iklim coğrafyasına hitap eden tek fuar" dedi.

FUARDA BU YIL KURAKLIK İŞLENECEK

Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, yeterli ve kaliteli gıdaya ulaşımın zorlaştığını belirterek, bu yıl 'Kuraklık Bölgesinde Tarımsal Üretim ve Kıtlık' temalı konferanslar gerçekleştireceklerini kaydetti. Aksoy, tarım alanlarının azaldığı bu dönemde Bursa Ovası'nın ortasına yapılacak olan kömürle çalışan termik santrale izin verilmemesi için yetkililerden destek istedi.

TARIM MAKİNE İHRACATIMIZ YÜZDE 28 ARTTI

Tarmakbir Yönetim Kurulu Üyesi Halil Uğur, Türkiye'nin gayri safi tarım hasılası seviyesinin Avrupa'da birinci dünyada yedinci sırada yer aldığını ifade etti. Tarım arazileri giderek küçülüp, girdilerde değişiklik yaşanmazken ülke tarımında son yıllarda verim ve kalite artışı yaşandığına dikkat çeken Uğur, nedeninin çiftçilerin makinelerini yenilemesi olduğunu kaydetti. Çiftçilere sağlanan makine ve ekipman desteklerinin bunda büyük katkısı olduğunu dile getiren Uğur, "Türk ve dünya çiftçilerinin daha modern ve verimsel üretim yapmaları için çalışıyoruz. Ekonomiye katkı sağlıyoruz. Artık sadece iç pazarda değil dünya pazarlarında da söz sahibi haline geliyoruz. 2013 yılında 700 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Ağustos 2014 itibariyle ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı yüzde 105 olmuştur. Bir önceki yıllara göre de ihracatımızın artışı yüzde 28 olmuştur. 8 yıl önce ithalatımızın yarısını ihracatla karşılayabiliyorduk. 250 milyon dolar açık veriyorduk. Türkiye makine ihracatında 22 alt sektör arasında sektörümüz 6'ncı sırada yer alıyor. İhracatımızı arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Varol Yıldız, 1 milyon 100 bin çiftçiyi temsil ettiklerini ifade ederek, kooperatif olarak teknolojik gelişmeleri takip edip, kendilerini geliştirdiklerini kaydetti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Aksoy Halil Uğur Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title