Haberler

"Bursa Stadı'na Parayı Veren İsmini Koyacak"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaatı devam eden stadı Bursaspor'a kiralayacaklarını, kalıcı gelir kalması için locaları da Bursaspor'un satacağını belirterek, "Parayı veren stadın ismini koyar."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaatı devam eden stadı Bursaspor'a kiralayacaklarını, kalıcı gelir kalması için locaları da Bursaspor'un satacağını belirterek, "Parayı veren stadın ismini koyar. Bunun belirli standartları var. Diğer takımların bedeli ne kadarsa biz de onu istiyoruz. Bizim amacımız Bursaspor'un dünya takımı olması" dedi. Altepe, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yer sahiplerinin yatırımcılarla anlaşamadığını, bu projeyi Büyükşehir Belediyesi olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı ile kendilerinin yapacağını açıkladı.

Habertürk Televizyonu'nda Balçiçek İlter'in konuğu olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, en güzel reklamın futbolla olduğunu belirterek, "Bursaspor şampiyon olduktan sonra ismimiz popüler oldu. Eskiden Avrupa'da Bursa'yı tarif ediyorduk, şimdi tarife gerek yok. Stadyum için bugüne kadar 200 milyon lira müteahhite ödedik. Diğer harcamalar hariç. Bir yandan bitirmeye, diğer yandan katkı almaya çalışıyoruz. Bunu kimse merak etmiyor. Başbakanımız 50 milyon lira destek verdi. Diğer stadlar nasıl yapılıyor. Mevcut stadı veriyorsunuz, ticari alana dönüşüyor. Bizim eski stadımız meydan kalacak. Bursa'da meydan yok. Stadın kapladığı 50 bin metrekare arsa, çevresiyle 100 bin metrekare olacak. Altında meydan olacak. Her türlü etkinliklerin yapıldığı meydan olacak. Biz kapılara isimler vererek gelir elde etmeye çalışıyoruz. Bursaspor'u kiraya vereceğimiz için locaları satmak bizim uhdemizde değil. Bursaspor'a stadı kiralamış olacağız. Diğer kalan kısımlarını onlar kiralayacak. Hedefimiz kalıcı gelir temin etmek. Stadın ismi de aynı şekilde satılacak.

Büyük firmalar yabancı firmalar var Bursa'da. Bu firmalar pek destek vermiyor. Otomobil firmaları. Bunların yan sanayileri var. Otomobil firmalarının 6 katı. Bursa çok ileri. Yan sanayinin katkıları oluyor. Bursa 25 tane sanayi bölgesi olan 3 milyonluk şehir. Bu şehrin bir tane takımı var. Bir miktar destek verilse yeter. Parayı veren stada ismini koyar. Artık belli bir standartları var. Beşiktaş'ın, diğerinin ne kadar bedeli var. Onu istiyoruz. Bizim amacımız dünya takımı olmak. Avrupa'da başarı elde etmek. Rakiplerimiz Arap firmalarının isimlerini veriyor stadlarına, formalarda Kuveyt, Katar'daki vakıfların isimleri var. Biz de hangi firma parayı verecekse onun ismini koyacağız. Dünya takımları ile yarışacak isek, onlarla aynı platformdayız. Bizler de onların transfer ettiğini edebilmeliyiz ki, Avrupa takımı olalım" dedi.

"TOKİ ARTIK DOĞANBEY GİBİ İŞE GİRMEZ"

Doğanbey TOKİ projesiyle ilgili gelen eleştirilere de cevap veren Altepe, "Toki burada lüzumsuz yere suçlanıyor. TOKİ sadece inşaatı yaptı. Planlar vardı. Orada 20 yıllık binalar, hastaneler var. Bunlar 1991 yılında yapılan planlar. Biz yeni plan yapmadık. Yeni plan yapsak mahkeme iptal eder. Durduk yerde 3-4 katlı binaların yanında 20 katlı binalar olmaz. Bunların uygulamasını yaptı TOKİ. TOKİ burada 100 milyon liranın üzerinde katkı yaptı" dedi. Altepe, "siz beğendiniz mi" sorusuna, "Biz orada bina dikileceğini biliyorduk. Yeni bir şey değil. TOKİ'nin yaptığı bir şey de değil. Burada da büyük miktarda para aktardı. Bundan sonra TOKİ gelmez, böyle inşaatlara girmez. Zarar ediyor. Niye öyle bir şeye girişsin. Kentsel dönüşüm zor bir şey. Vatandaşın beklentisi, "Devlet benim dairemi yapsın, karşılığında daha güzelini yapsın. Fark ödemeyeyim" istiyor. Vatandaş daha bilinçli duyarlı olmalı" şeklinde cevap verdi.

TABAKHANELER KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BÜYÜKŞEHİR YAPACAK.

Başkan Altepe, Tabakhaneler Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yatırımcılarla yer sahiplerinin anlaşamadığını kaydederek, "Tabakhaneler Kentsel Bölgesi önemli. 135 işletme vardı. Bunu 40 kilometre şehir dışına taşıdık: Yer sahipleri ile yüklenici firma arasında bir anlaşma sağlanmasını istedik. Altyapı desteği verdik. Kendi aralarında anlaşamadılar. Çevre Şehircilik Bakanlığı ile biz yatırımcı olarak girmeye karar verdik. Proje üzerinde anlaşanlarla anlaşacağız. Anlaşamayanlara parasını vereceğiz. Büyükşehir olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapacağız" diye konuştu.

BUDO 500 BİN KİŞİ TAŞIDI

Başkan Altepe, Bursa'da raylı sistem konusunda en iyi yatırımı yaptıklarını kaydederek, "Bugüne kadar 22 kilometre yapılmıştı. Biz 4,5 yolda 26 kilometre inşa ettik. En iyi çözüm raylı sistemler. Şehrin planlaması 50 bin kişiye göre yapılmış ama şu an şehir merkezinde 2 milyon kişi yaşıyor. yolların yetmesine imkan yok. Araçlarınızı şehir merkezine getirmeyeceksiniz. Tramvaylar yapıyoruz. İlk yerli tramvayı biz yaptık. 6,5 kilometrelik hat bitti. Bunlarla birlikte amacımız küçük araçlar trafiğe çıkmasın. Hem denizden hem havadan ulaşım konusunda iyi bir köprü kurduk. Budo 24 Ocak'ta başladı. Bir yılı doldurmadı 500 bin kişiyi taşıdık. Nisan başında deniz uçağı başladı. İlgi görünce sefer sayılarını arttırdık. Bursa'dan İstanbul'a 20 dakikada ulaşıyorsunuz. Bundan sonraki hedeflerimizden birisi marka kent Bursa'nın termal, tarih ve medeniyetlerle ön plana çıkması. Sanayi kenti Bursa'da kendi markalarımızın üretilmesi. Ticaret şehri Bursa olması. Şu anda 1 milyona yakın turist sayısını da 5 milyona çıkartmak istiyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Recep Altepe Bursaspor Toki Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title