Haberler

Bursa Şımarık Yavrularına Kavuştu

Bursa'da, dünyaya getirdiği yavrularını emzirirken, havladığı gerekçesiyle K.M. (59) tarafından tüfek ile vurularak yaralanan "Şımarık" adı verilen köpek, tedavi edildiği Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden taburcu edildi.

Bursa'da, dünyaya getirdiği yavrularını emzirirken, havladığı gerekçesiyle K.M. (59) tarafından tüfek ile vurularak yaralanan "Şımarık" adı verilen köpek, tedavi edildiği Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden taburcu edildi. Hayvanseverler, "Şımarık", tedavisi devam ederken biberon ile besledikleri yavrularının yanına getirdiler.

Merkez Nilüfer ilçesi Tahtalı Mahallesi'nde Behiye Yıldız'ın çiftliğinde baktığı "Şımarık" adını verdiği köpek, bir süre önce üç yavru dünyaya getirdi. Geçtiğimiz hafta yavrularını emziren köpeğe, bahçeye elinde av tüfeğiyle gelen K.M. tarafından havladığı gerekçesiyle ateş edildi. Vücuduna saplanan saçmalar sonucu yaralanan Şımarık ormana kaçarak canını kurtarırken, silah sesini duyup dışarı çıkan Behiye Yıldız ise K.M.'nin, yavruları vurarak telef etmesini engelledi. O gün ormanlık alanda köpeği aramasına rağmen bulunmayan Yıldız, bir sonraki gün hayvanın yavrularının yanına geldiğini görünce rahat bir nefes aldı. Yıldız'ın çocukları tarafından Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne getirilen köpeğin vücudundaki saçmalar çıkartıldı, yaralar pansuman edildi. Uzun süre burada kalan "Şımarık" önceki gün hastaneden taburcu edildi. Köpek, fakültede yattığı süre içerisinde biberon ile beslenen yavrularının yanına getirildi.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Filiz Ayhan bu tür olaylara artık dur denilmeli için bu suçun, kabahatlar kanunundan çıkartılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title