Haberler

Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği'ndeki Düzenleme Çalışmaları

Bursa Valisi Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ile Çanakkale Valisi Çınar, Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik ve anıttaki çalışmaları inceledi Vali Karaloğlu: "Bütün şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu Yarımadası'nda yer alan Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitlik Anıtı ve çevre düzenlemesi çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Eceabat ilçesindeki Kilye Koyu'na helikopterle gelen Vali Karaloğlu ve beraberindekileri, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Enver Aydın ile Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder karşıladı.

Daha sonra kara yoluyla Kireçtepe mevkisindeki şehitliğin ve anıtın bulunduğu bölgeye giden heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Karaloğlu, burada yaptığı açıklamada, Çanakkale'de şehit olan binlerce, on binlerce Müslüman Türk evladının bu topraklarda yattığını söyledi.

Anadolu'da Çanakkale'de en çok şehit veren ilin Bursa olduğunu belirten Karaloğlu, "Bütün yarımada bizim için kutsal, çok kıymetli ama Bursa Büyükşehir Belediyemiz özellikle bu taburun şehitlerine bir vefa borcu olarak burasını yeniden ihya ediyor. Burası belki de ilk şehitliklerden bir tanesi. Anıt, savaşın ilk anlarında, savaş devam ederken veya savaştan hemen sonra yapılmış. İnşallah onunda orijinali burada tekrar inşa edilecek" dedi.

Karaloğlu, bütün şehitleri minnet ve rahmetle andıklarını dile getirip, "Onlara layık olmak için çalışmamız gerektiğini biliyoruz o gayretle çalışıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyemizi güzel düşüncesi ve çalışmasından dolayı kutluyorum. Bursa'ya yakıştı. Bursa şehitlerine her zaman olduğu gibi sahip çıkıyor. Çanakkale'de, Gelibolu'da da olsa Bursa şehitlerini yalnız bırakmadı. Büyükşehir eliyle, vasıtasıyla bugün şehitliğimizi yeniden düzenliyoruz" diye konuştu.

Vali Çınar ise Çanakkale'de dünyanın en büyük savaşlarından birisinin yaşandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu savaşta her şehrimizden, köyümüzden şehitler, milletimizin evlatları var ve bu topraklarda yatıyor. Toplamda yarımadada 49 kadar şehitlik var. Şehitlikleri gösteren en temel kaynak Şevki Paşa'nın haritası ancak hala bazı bölgelerde bu haritada da yer almayan şehitliklere rastlıyoruz. Şehitlerimizin 250 bini bulan rakamı buralarda ortaya çıkıyor. Bursa'dan gelen Sayın Valimize, Bölge Komutanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Tümgeneral Saldık ise Bursa ve Gelibolu Seyyar Jandarma Taburlarının birleşerek Bursa Seyyar Jandarma Alayı'nın konuşlandığı bir bölgede bulunduklarını vurgulayarak, "Her iki kahraman taburumuzun aziz şehitlerini rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onlara yaraşır bir şehitlik yapılması projesini Büyükşehir Belediyemiz üstlendi. Gördüğünüz gibi faaliyetlere başladı. 100. yıl törenleri kapsamında da inşallah burada görkemli bir şehitlik açılışı gerçekleşecek" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Altepe de dünya tarihinin en önemli noktalarından birine, Çanakkale Şehitliğine geldiklerini söyledi.

Çanakkale Savaşları sırasında Bursa'dan yaklaşık 5 bin askerin şehit olduğu bilgisini veren Altepe, şunları kaydetti:

"Bunlardan en önemlisi de bölgede Jandarma Şehitliği olarak anılan, Kireçtepe mevkisindeki Bursa Seyyar Jandarma Taburu'nun şehitliği. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda şehit olan jandarmalarımızın ikamet ettiği bir bölge burası. Çevrede şehit olan askerler, toplanıp, bu şehitliğe defnedilmiş. Bursa Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde, Valimiz ve Garnizon Komutanlığımızın katkılarıyla bu şehitlik tekrar elden geçiriliyor. Özellikle şehitlerimize kısmen de olsa vefa borcumuzu en güzel şekilde ödeyebilmek için onların anılarını tekrar tazeliyoruz. Savaşta yapılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de önünde resminin olduğu önemli bir nokta yaklaşık bir asır sonra 100'üncü yılında tekrar düzenlenmiş oluyor. Şehitliğin yanında buraya ulaşımın sağlandığı 6 bin metrelik yolunda yeniden düzenlenmesi ve çevre düzenlemesiyle örnek bir şehitlik olması için elimizden gelen gayreti göstermiş oluyoruz." - Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe Çanakkale Gelibolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title