Haberler

Bursa Semalarında Tur Atan Dronelar, Emniyeti Alarma Geçirdi

Güncelleme:

Bursa'da gece yarısı sıralarında gökyüzünde yakın irtifada ile uçuş yapan araçlar emniyeti alarma geçirdi. Araçların drone olduğu ortaya çıktı.

Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, telsiz anonsu ile alçaldığı takdirde uyarı ateşi açılması talimatını verdiği helikopterler, 40 dakika tur attıktan sonra Yalova istikametine giderek gözden kayboldu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TEYAKKUZA GEÇTİ

Bursa'da gece saat gece yarısı 00.05 sıralarında gökyüzünde dolaşan 6 helikopter, Emniyet Müdürlüğü'nde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Uludağ, Mudanya ve İzmir istikametinden, Bursa şehir merkezine doğru gelen helikopterler nedeniyle Emniyet Müdürlüğü teyakkuza geçti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST DÜZEYE ÇIKARILDI

Vatandaşlar endişelenirken, polis ekipleri telsiz anonslarıyla kamu binaları ve kritik bölgelere yönlendirilerek güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkartıldı.

'UYARI ATEŞİ' AÇILMASI TALİMATI VERİLDİ

Helikopterler kent merkezi üzerinde tur atarken, Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, telsizden anonsu ile personele yaptığı uyarılarda helikopterlerin şehir merkezinde alçaldığı takdirde uyarı ateşi açılması talimatını verdi.

YALOVA İSTİKAMETİNE YÖNELDİ

Bursa semalarında yaklaşık 40 dakika tur atan helikopterler daha sonra Yalova'nın Armutlu, Çınarcık ilçeleri istikametine yöneldi. Bu gelişmenin ardından Bursa Polisi'nin Yalova ve İstanbul Emniyeti'ni bilgilendirdiği öğrenildi. Helikopterlerin Bursa'dan uzaklaşmasına rağmen alınan güvenlik tedbirleri uzun süre devam etti.

"ENDİŞE EDİLECEK BİRŞEY YOK"

Bursa semalarında yaşanan helikopter hareketliliği hareketlilik üzerine açıklama yapan yetkililer, "Endişe edilecek bir şey yok. Havada görülenler İstanbul'da Sabiha Gökçen ve Atatürk havalananında yoğunluk nedeniyle inmek için Gemlik ve Yalova armutlu arasında havada tur atan uçaklar bir de havalandırılan bazı drone'lar. Bunları kulelerce tespit ettik" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selami Yıldız Uludağ Yalova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title