Haberler

Bursa, Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Bursa, şehidini gözyaşlarıyla uğurladıHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerden Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz'ın Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bursa, şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerden Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz'ın Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Azime Yılmaz, 'Sana uzanan eller kırılsın, beni nasıl bırakıp gittin. Bizi yakanları sende yak Allahım diyerek gözyaşı döktü.

Şemdinli İlçesi'nin Beyyurdu- Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Sözleşmeli Piyade Er Yunus Yılmaz, 4 silah arkadaşıyla şehit oldu. Yunus Yılmaz'ın cenazesi uçakla Yenişehir Havalimanı'na buradan da karayoluyla Bursa'ya getirildi.

Şehit Yunus Yılmaz'ın cenazesi daha sonra baba evinin bulunduğu Osmangazi İlçesi Adnan Menderes Mahallesi Arafat Sokak'a getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehit erin naaşı töreninin yapılacağı Mihraplı Camii'ne götürüldü.

Şehit erin babası Selami, annesi Azime, ikiz kardeşi Yusuf ve ablası Ayşegül Yılmaz, askerlerin desteğiyle gözyaşları dökerek, Mihraplı Camii'ne geldi.

Cenaze törenine şehit erin ailesi yakınları, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve 3 bine yakın Bursalı katıldı.

Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit erin ailesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tabuta sarılarak oğlunun fotoğrafını öpen anne Azime Yılmaz, 'Yunus, sen bana ne yaptın, Annem. Sana uzanan eller kırılsın. Beni nasıl bırakıp gittin. Bizi yakanları sende yak Allahım. Çok çabuk geri geldin Yunus, ben seni daha geç bekliyordum. Sen bana daha geç geleceğini söylemiştin ama erkenden geldin oğlumö diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze namazının ardından top arabasına konulan şehit er Yunus Yılmaz'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Şemdinli PKK Politika Güncel Haberler

title