Haberler

Bursa Ovası Göle Döndü

Eriyen karlar ve yağan yağmurlar, Bursa’nın en verimli arazisi olan Gürsu ve Kestel’deki yüzlerce dönüm tarım arazisini vurdu.

Eriyen karlar ve yağmur suları Bursa’nın ovasındaki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Gürsu ve Kestel’deki meyve bahçeleri sular altında kaldı. Görenleri hayrete düşüren manzara Mudanya sahillerini aratmadı. Meyve bahçelerindeki ağaçlar gövdelerine kadar suyun içinde kaldı. Kış şartlarının bu şekilde devam etmesi durumda bin dönümlük araziye giremeyeceklerini söyleyen çiftçiler kara kara düşünmeye başladı. Suların geç çekilmesi halinde armut ve şeftali bahçelerinden mahsul kaldırılamayacağına dikkat çeken Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, çiftçilerin 3 milyon lira gibi bir zarla karşılaşacağına dikkat çekti. 

Dönmez, "Her yıl en az 5 ay burası bu şekilde su içinde kalıyor. Ya toprak dolgu yapılması için çiftçiye müsaade edilmeli ya da suların tahliyesi için Devlet Su İşleri harekete geçmeli. Çiftçinin durumu zaten ortada. Bu mağduriyeti giderilmediği takdir bin dönümlük araziden mahsul alınamaz. Meyve fiyatları da önümüzdeki sene yükselir” dedi.

Gölbaşı Göleti’nden gelen suların ovadaki bütün tarım ürünlerini vurduğunu ifade eden Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına ise “Ovayı dolduran sular en az 700 dönümlük araziyi 5 ay boyunca esir almaktadır. Buna devletin yapacağı yatırımlarla çare bulması lazım. Arazinin biraz dolgu yapılarak yükseltilmesi gerekiyor. Drenaj kanalları için farklı şekilde projeler üretilerek burasının kurtulması mümkündür. Ağaç kökleri suyun altında kalıp çürüyor” diye konuştu. 

ABDULLAH ÇİBİR

BURSA 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kestel Gürsu Göle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title