Haberler

"Bursa Otoshow 2013"

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş'nin, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) iş birliğiyle düzenlediği "Bursa 8. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı (Bursa Otoshow 2013)", özel davetliler ve basın mensupları için kapılarını açtı.

ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) desteğiyle Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl da Bursa Otoshow'un, 5-10 Kasım arasında, otomotiv meraklıları ile markaların yeni modellerini buluşturduğunu söyledi.

Derneğin önemli misyonları arasında yer alan fuar organizasyonlarının, sektörün gelişmesinin yanı sıra markaların tüketiciyle buluşmasına ve sektörün tanıtımına önemli katkı sağladığını vurgulayan Erce, 1990'lı yılların başında başlayan fuar çalışmalarının, 1996-2012 yılları arasında toplam 1 milyon 600 bin metrekare fuar alanında 69 adet fuar ile 7,3 milyonu aşan ziyaretçiye sektördeki son teknoloji ürünleri yakından görme imkanı sağladığını bildirdi.

Erce, "Belirtmek isterim ki; ülkemiz ihracatının önemli bir kısmından pay alan, otomotiv sektörünün üssü olarak kabul edilen Bursa, gerek ana sanayi üretim kapasitesi, gerekse yan sanayi açısından sektörde lokomotif bir şehir niteliğini taşımaktadır. Bu bakımdan Bursa'da otomotiv sektörüne yönelik düzenlenen Otoshow Fuarı'nın önemi daha da artmaktadır" diye konuştu.

"Otomobil pazarı büyüdü, hafif ticari araç pazarı küçüldü"

Satış adetlerine de değinen Erce, şöyle devam etti:

"Sektörümüzde 2011 yılında otomotivde ulaşılan rekor adetlerin ardından, 2012 yılını 818 bin adetlik bir iç pazar, 1 milyon 73 bin adet üretim, 730 bin adet taşıt ihracatı ile tamamlarken, toplam sektör ihracatının değeri de yaklaşık 19 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Otomotiv sektörü 2013'ün ilk dokuz ayını da oldukça başarılı bir sonuçla, yaklaşık yüzde 10'luk artışla kapattı. Yılın ilk yarısında ülkemizin ekonomi gündeminde, kredi kuruluşlarının not artırımları ve TCMB'nin faiz indirimleri bulunuyordu. Düşük faiz ortamı ve buna ek olarak tüketici güven endekslerindeki toparlanma, haziran ayına kadar devam etti. Düşük faiz ortamı otomobil pazarını olumlu etkilerken, büyüme rakamlarındaki düşük gidişat ticari araç pazarını olumsuz etkiledi. 2013 eylül sonu itibarıyla otomobil pazarı yüzde 19 artarken, hafif ticari araç pazarı yüzde 11 azaldı."

"Toplam pazarın 820-860 bin adet aralığında gerçekleşeceğini bekliyoruz"

Yurt dışı kaynaklı gelişmelere de dikkati çeken Erce, "2013 yılı ikinci yarısında; Amerikan Merkez Bankası FED'in 2014 yılı içerisinde tahvil alımlarını durdurma ihtimali, kur ve faizdeki seviye ve hareketliliğin artması, haziran ayında başlayan güven endekslerindeki düşüş etkili olmaktadır. Şu anki göstergeler ile 2013 yılı otomotiv sektörü toplam pazarının 820-860 bin adet aralığında gerçekleşeceğini öngörmekteyiz" ifadelerini kullandı.

- Türkiye'deki yaşlı araç parkı

Erce, Türkiye'deki yaşlı araç parkına dikkat çekmek istediğini belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Maliye Bakanlığımızın çevreyi daha az kirleten araçlardan daha düşük vergi alınması için Motorlu Taşıtlar Vergisinde düzenleme yapmak üzere hazırlık çalışması yürütmesini olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün de 20 yaş üzeri araçların değiştirilmesini teşvik etmek amacıyla ömrünü tamamlamış araçlara belli bir bedel ödeyeceklerini gündeme getirdi. Yaşlı araç parkının çevreye olumsuz etkilerinin yanı sıra kamu sağlığına da olumsuz etkileri söz konusu. 2012 yıl sonu verilerine göre araç parkımızın yüzde 32'si 16 yaşın, yüzde 21'i ise 20 yaşın üstündeki araçlardan oluşuyor. Dolayısıyla vakit kaybetmeden parkımızı gençleştirmeye ve yenileştirmeye hizmet edecek politikaların geliştirilmesi artık çok büyük bir ihtiyaç teşkil etmektedir."

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü de katıldı.

Konuşmaların ardından davetliler, araçların sergilendiği stantları gezdi.

Fuarda sergilenen araçlar

Fuarda, Audi, Citroen, Dacia, Daf, Fiat, Ford, Güleryüz Cobra, Honda, Isuzu, Iveco, Karsan, Kassbohrer, Kia, Mercedes Benz, Porsche, Peugeot, Renault, Renault Trucks, Seat, Subaru, Tırsan, Toyota ve Volkswagen otomobil, 4x4, ticari araç markaları ile Anadol, Chevrolet, Dodge, Fiat, Ford, Oldsmobile ve Pontiac markaları başta olmak üzere klasik otomobiller ile sektörde faaliyet gösteren tunning, aksesuar, otogaz ve lastik firmalarının da aralarında bulunduğu toplam 64 marka yer alıyor ve stantlarda 200 dolayında araç sergileniyor.

Değişik segmentlerde, fiyatları 35 bin ila 1 milyon lira arasında değişen araçların boy gösterdiği fuarda, ayrıca ünlü mankenler ve profesyonel gruplar, fuar süresince ziyaretçilere yönelik çeşitli dans şovları sergileyecek.

İki yılda bir organize edilen ve 2011 yılında 122 bin 490 kişi tarafından ziyaret edilen fuarı bu yıl 150 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu arada, 5-9 Kasım'da 11.00-22.00, 10 Kasım'da ise 11.00-21.00 saatlerinde gezilebilecek fuara giriş için ziyaretçiler hafta içi 7.5, hafta sonu ise 10 lira ödeyecek. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

Otomotiv Distribütörleri Derneği Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title