Haberler

Bursa'nın Yeni Giriş Kapısı Yenişehir Olacak"

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Bursa'da çok merkezli bir kent yönetimi oluşturmayı planladıklarını belirterek, “Her ilçenin kendine has özellikleri var. Biz bu özelliklere göre her ilçe için ayrı projeler uygulayacağız” dedi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Bursa'da çok merkezli bir kent yönetimi oluşturmayı planladıklarını belirterek, "Her ilçenin kendine has özellikleri var. Biz bu özelliklere göre her ilçe için ayrı projeler uygulayacağız" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ve buluşma turlarını sürdüren Necati Şahin, Botanik Park Beceren Restaurant'ta, Uludağ Rotary Kulüp üyeleriyle bir araya geldi. Rotaryenlerin Bursa ve projelerine ilişkin sorularını cevaplayan Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni el yordamıyla günü kurtaran kararlarla değil, akıl ve bilimle yöneteceklerini bildirdi. Büyükşehir'i kurumsal bir kimliğe kavuşturacaklarını kaydeden Şahin, belediye yönetimine dinamik ve birikimli insanları getireceklerini ifade etti.

Büyükşehir'i kurumsal kimlik kazandırırken, ilçeleri de kendi özelliklerine göre hayata geçirecekleri projelerle canlandıracaklarına dikkat çeken Necati Şahin, şunları söyledi:

"Biz Bursa'da her ilçeye ayrı ayrı roller biçtik. Gemlik'i lojistik merkezi ve hava ulaşımının yeni kapısı yapmayı düşünüyoruz. Yenişehir'i iş dünyasının yeni merkezi olarak tasarlıyoruz. Özellikle bu bölgeye ulaşımı raylı sistemle sağlayarak çok amaçlı bir ulaşım ağı yapmayı hedefliyoruz. Yenişehir, Bursa'nın yeni bir giriş kapısı olacak. Bu ilçemiz Bursa'ya uzak bir bölge değil. Yenişehir Havaalanı'nın işletme sorununu inşallah çözeceğiz. Büyükorhan ise yayla turizmi açısından çok önemli bir merkez haline getirilebilir. Orhaneli'ni organik tarım merkezi, Nilüfer'i modern ticaret ve sanat merkezi Yıldırım'ı endüstriyel tasarım merkezi ve Osmangazi'yi de tarih ve turizm merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bu projelerle amacımız Bursa'yı çok merkezli bir kent yönetimine kavuşturmak."

Tarihi Bursa'nın bağrına hançer gibi saplanan TOKİ Doğanbey projesini gündemine almayan kişinin Bursa'da belediye başkanlığı yapamayacağını vurgulayan Şahin, konuyu insanlığın mirası, tarihi kentlerle ilgili olarak Birleşmiş Milletler'e kadar taşıyacaklarını söyledi.

Buradaki hak sahiplerini mağdur etmeyecek bir çözüm üreteceklerini kaydeden Şahin, bunu şu anki değerin birkaç katı artırma şartıyla ödüllendirerek yapacaklarını bildirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title