Haberler

Bursa'nın Yeni Bulvarında Çalışmalar Sürüyor

Bursa’yı yıkarak güzelleştirdiklerini söylen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 metrelik yolda Altınova ve Küçükbalıklı arasındaki bölgede 47 binayı daha yıktıklarını, bu yolla Samanlı’yı Acemler’e bağlayacaklarını bildirdi.

Bursa'yı yıkarak güzelleştirdiklerini söylen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 metrelik yolda Altınova ve Küçükbalıklı arasındaki bölgede 47 binayı daha yıktıklarını, bu yolla Samanlı'yı Acemler'e bağlayacaklarını bildirdi.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte 30 metrelik yol için yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Şehir içi ulaşımı rahatlatmak için çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü anlatan Başkan Altepe, "Şehre nefes aldıracak olan örnek projelere imza atıyoruz. Bursa bu konuda Türkiye'de önemli bir örnek. Ulaşımda önemli bir vizyon ortaya konan Bursa'da her gün sadece yol yapmak için devamlı bina yıkıyoruz. Bursa yıkılarak güzelleşiyor" dedi.

Nüfusu günden güne artan kentin yeni açılan yollarla nefes aldığını anlatan Başkan Altepe, "Planlarda, kağıt üzerinde bulunan yolları uygulamada da yapıyoruz. Şu anda Ankara Yolu altında, Bursa'yı boydan boya geçen 30 metre genişliğindeki yolda, Küçükbalıklı Altınova arasında çalışmalarımız sürüyor. Daha önce Yalova Yolu Soğanlı arasındaki yol ile Eski Gemlik Yolu ile Samanlı yolu arası açılmıştı. Şu anda eski Gemlik Yolu ile Yalova Yolu arasında Küçükbalıklı ve Altınova mahallelerinin bulunduğu bölgedeyiz. Bu bölgede de 175 bina var. Bu binaların 45 tanesi daha önce kamulaştırılmıştı, şimdi de 47 bina daha kamulaştırıldı ve toplamda 92 bina kamulaştırılmış oldu" diye konuştu.

BURSA YENİ BİR BULVARA KAVUŞUYOR

Başkan Altepe, 47 binanın yaklaşık 8 milyon TL bedelle kamulaştırıldığını anlatarak, yıkımının yapıldığını söyledi. Planlarda yol olan ancak uygulamada olmayan yoldaki binaların yıkımıyla geniş bir ana arterin oluşacağını anlatan Başkan Altepe, yeni yolun, Samanlı Yolu'nu Acemler'e bağlayacağını ifade ederek, geriye kalan binaların da yıkılmasıyla da Bursa'ya yeni bir bulvar kazandırılmış olacağını vurguladı. Başkan Altepe, Bursa'da 30 metrelik yolda son yıkımlarla birlikte yıkılan bin sayısının 400'e ulaştığını kaydederek, yaklaşık 27 - 28 yıldır yapılması beklenen projenin önemine dikkati çekti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Altınova Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title