Haberler

Bursa'nın Tramvay Hattına En Düşük Teklif İspanyollar'dan

Bursa Ulaşım A.Ş.(BURULAŞ) tarafından ihaleye çıkartılan T1 Tramvay Hattı'nın Stadyum- Altıparmak- Heykel- Uluyol- Kent Meydanı'nı kapsayan bölümü için en düşük teklifi 17 milyon 978 bin lira ile İspanyol Comsa SA firması verdi.

Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) tarafından ihaleye çıkartılan T1 Tramvay Hattı'nın Stadyum- Altıparmak- Heykel- Uluyol- Kent Meydanı'nı kapsayan bölümü için en düşük teklifi 17 milyon 978 bin lira ile İspanyol Comsa SA firması verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Durmazlar Makine işbirliği ile üretilen 'İpekböceği' tramvayının yolcu taşıyacağı Stadyum- Altıparmak- Heykel- Uluyol- Kent Meydanı T1 Tramvay Hattı'nın ilk aşaması için BURULAŞ binasında ihale süreci başlatıldı. İhale için 13 firma şartname alırken, 6 firma teklif verdi.

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, 2002 yılından bu yana tramvay hattı projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Fidansoy, "T1 Tramvay Hattı'nın garaj, ambar binası İpekiş'in arkasına Kültürpark'ın içine yapılacak. İkinci aşama ise Bursa terminaline uzayacak. T1 Hattı'nın üzerine makaslar bırakılarak daha sonra Kanalboyu'na uzatılacak. Toplam uzunluğu 6 bin 455 metre, 13 istasyon, 2 atölye ve depo yolu, 15 makas, 13 trafo binası ve 4 cep hattı bulunacak. İhalenin açılış fiyatı 25 milyon 255 bin lira idi. 13 firma şartname satın aldı. 6'sı katıldı. Bir tanesinin zarfı ihaleye uygun olmadığı için ihaleye alınmadı" dedi.

Fidansoy, ihaleye katılan firmaları ve verilen fiyatları ise şöyle açıkladı:

"İtalyan Coopsette So. Coop 41 milyon 645, Gülermak firması 25 milyon 904, E+M 21 milyon 471 bin, İspanyol Comsa SA firması 17 milyon 978 bin, Öztimur Yapı 21 milyon 621 lira ile teklif verdi. Bu teklifler değerlendirilerek en uygun firmaya ihale verilecek. 10 ay içinde bu projeyi tamamlamayı önümüzdeki yıl Nisan ayında yolcu taşmayı planlıyoruz. Düz bir alanda ayda 1.5 kilometre rayı döşemek mümkün. Fakat altyapıda çıkacak olan sorunlar sıkıntı yaratabilir."

YEŞİL- ÇEKİRGE 3'ÜNCÜ AŞAMA

Birkaç gün içinde ihaleyi alan firmayı belirleyeceklerini ifade eden Fidansoy, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin'in iddialarına da yanıt verdi.

Levent Fidansoy, "Almanya'nın Ulm şehrinde yüzde 9.1 eğimli alana tramvay çıkıyor. Bu yüzden eğimle ilgili sorun olmayacak. DLH tarafından T1 Hattı, Bursa terminali dahil olmak üzere onaylandı. Biz 2002'den beri tramvay hatları üzerinde çalışıyoruz. 8 ayrı tramvay hattı üzerine çalıştık. Bu hattın 3'ncü aşaması Yeşil- Çekirge ve Mihraplı Parkı'na kadar ulaşacak tramvay hattı. İki gidiş geliş olacak ve dolayısıyla Altıparmak Caddesi'nde iniş yönünde de bir tramvay hattı döşenmiş olacak. Tüm tramvay hatları tamamlandığında Bursa 120 kilometre tramvay hattına sahip olacak. 10 yıl içinde bu proje tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. T1 Hattı'nın ikinci aşaması Terminal Hattı ardından da Yeşil- Çekirge Hattı başlayacak" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültürpark Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title