Haberler

Bursa'nın Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri, Borsa ve Büyükşehir Belediyesi İşbirliğiyle Gelişecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret Borsası, Bursa’daki hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerin gelişmesi, daha akılcı projelerle Bursa’nın tarım alanındaki bilinirliliğinin tekrar eski günlerine dönmesi için işbirliği kararı aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret Borsası, Bursa'daki hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerin gelişmesi, daha akılcı projelerle Bursa'nın tarım alanındaki bilinirliliğinin tekrar eski günlerine dönmesi için işbirliği kararı aldı.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Meclis Başkanı Mehmet Aydın ile Yönetim Kurulu üyeleri, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Gemlik, Orhangazi, İznik, Yenişehir, Yıldırım, Gürsu, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Kestel, Osmangazi, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 30 Mart yerel seçimlerinin hemen sonrasında ilçe belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ve beraberindeki heyet, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları hariç son ziyaretini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye gerçekleştirdi. Ziyarette, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası'nın işbirliğiyle, Bursa'nın tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinde yeniden ön plana çıkması için yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Borsa Yöneticilerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'yi ziyaretinde iki kurumun daha önceden de görüş alışverişinde bulunduğu 'Bursa Hayvan Borsası' kurulması için bir komisyonun oluşturulması ve bu komisyonun başta yer tahsisi olmak üzere çalışmalarına biran önce başlaması kararlaştırıldı.

"AKICI PROJELERLE ÜRETİCİ KAZANACAK"

Ziyarette konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'da en uyumlu ve en güzel işleri çıkarabileceğimiz kurumlardan birisi Bursa Ticaret Borsası'dır. Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile Bursa Ticaret Borsamız, tarım ve hayvancılık konularında, Bursa'daki üreticilerin kazanması adına daha akılcı projeler üretmek için geniş çaplı bir işbirliğine gidiyor. Bugün de bu işbirliğinin ilk adımını atmış bulunuyoruz" dedi.

"BURSA, ASLINDA BİR TARIM KENTİ"

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası işbirliğiyle kurulacak 'Hayvan Borsası' çalışmalarına değindi. Matlı, "Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan yer tahsisi sonrasında temelini atacağımız bu 'Hayvan Borsası', Türkiye'nin en modern borsası olacak. Biz BTB olarak, Bursa'nın, sanayi şehri olduğu kadar tarım ve hayvancılık şehri de olduğunun unutulmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Bursa Hayvan Borsası"nın yanında Bursa'nın gıda sektöründeki bilinirliğini attırmaya yönelik çalışmaları da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüteceklerini ifade eden Matlı, "Bursa'nın, tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren onlarca büyük çaplı firmayı bünyesinde barındıran bir kent. Bu firmaların her birinin Türkiye ve hatta dünyada bilinirliği çok yüksek. Bu değerler aslında Bursa'nın marka kent olması yolunda önemli birer aktördür. Bizim bunları iyi değerlendirebilmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"UNUTULAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Bursa Ticaret Borsası olarak Bursa'nın unutulmaya yüz tutmuş değerlerine sahip çıkmak için de çaba sarf ettiklerini belirten Özer Matlı, BTB olarak yaptıkları ziyaretlerde, Bursa'nın önemli iki değeri olan 'Hacivat-Karagöz' ile 'Bursa İpeği'nden oluşan el yapımı tablo hediye ettiklerini söylerken, ellerinden geldiğince Bursa'nın değerlerine sahip çıkacaklarını da sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Gemlik Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title