Haberler

Bursa'nın Su Denetim Çalışmalarına Tam Not

Güncelleme:

Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, Bursa'nın ambalajlı su firmaları ve şebeke suyu tesislerinde incelemelerde bulundu.

Bursa'ya Sağlık Bakanlığı'nın çeşitli programlarına katılmak üzere gelen Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, Bursa'da içme suyu arıtma tesisi ve ambalajlı su firmalarının tesisleri ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Su Laboratuarına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Doç. Dr. Başarılı'ya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter ile Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan da eşlik etti.

İlk olarak ambalajlı su firmalarını ziyaret eden Doç. Dr. Başarılı, su üretiminin yapıldığı imalathane ve depolama alanları inceledi. Başarılı ayrıca; tüketime sunulmadan önce analizlerin yapıldığı laboratuarlar ve su dolum hatlarını kontrol ederek, işletmelerin faaliyetleri hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Halkın sağlığının korunması noktasında her türlü çalışmayı desteklediklerini belirten Başarılı, "Ambalajlı su sektörü her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu kapsamda Bursa, sahip olduğu su kaynaklar ve su firmalarıyla sektörün lider şehri olma pozisyonunda. Yaptığımız incelemelerde hayatın vazgeçilmez unsuru olan suyun sağlıklı koşullarda ambalajlanıp, halkın tüketime sunulmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Bursa'da 24 ruhsatlı su işletmesinin bulunduğu bilgisini veren Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ise, "Bu işletmelerimizden yılda yaklaşık bin 700 civarında su numunesi alınırken, yılda 200 civarında denetim yapılmaktadır. Ayrıca; şehrimizde ruhsat işlemleri devam eden işletmeler de bulunmakta ve onlar da yakın zamanda üretime başlayacaklar. Su kaynakları bakımından zengin olan şehrimizde üretilen ambalajlı sular, yurt içi ve yurt dışında milyonlarca insan tarafından tüketildiğinden üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız" dedi.

ARITMA TESİSİNDE İNCELEME

Ambalajlı su firmalarından sonra BUSKİ'ye ait Doburca'daki İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne de ziyaret gerçekleştiren Doç. Dr. Başarılı ve beraberindeki heyet, burada BUSKİSu Arıtma ve İşletme Daire Başkanı Devrim İzgi'den şehrin içme suyu hakkında son bilgileri aldı.

Tesislerdeki sistemleri inceleyen Başarılı, içme suyunun halk sağlığının korunması açısından mahalli idareler ile yerel yönetimlerce sunulan hizmetler arasında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Başarılı ayrıca; içme suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi için Halk Sağlığı Müdürlükleriyle yerel yönetimler arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

İçme suyunun denetim ve numune işlemlerinin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Dr. Akan ise, "Bursa'da bin civarındaki izleme noktasından, yılda 4 bin 600 civarında şebeke suyu numunesi alınmakta ve uygunsuz çıkan yerlerdeki ıslah çalışmalarına teknik personelimiz katkı sunmaktadır. Yapılan özverili çalışmalarla ilimizdeki şebeke suyunun kirlilik yüzdesi her geçen yıl aşağı çekilmekte ve ülkemizdeki ortalamanın çok altında seyretmektedir" diye konuştu.

İl Özel İdaresinin kapatılmasıyla son iki yıldır BUSKİ'nin sorumluluk alanının genişlediğinin altını çizen BUSKİ Su Arıtma ve İşletme Daire Başkanı Devrim İzgi de, 17 ilçeyi kapsayan içme suyu ve alt yapı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Başarılı ayrıca; Bursa'daki bütün ambalajlı su firmalarının, içme suyu, havuz, göl, deniz ve kaplıca sularının numunelerinin incelendiği Halk Sağlığı Laboratuarını da ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sağlık Bakanlığı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

BURSA DA ŞUAN DA ÇEŞMEDEN AKAN SU YAĞLI VE KİRLİ GÖRÜNMEKTE VE KOKMAKTADIR. SEBEBİNİ BİLEN VARSA YAZSIN. ÇÜNKÜ SU İÇİLECEK GİBİ DEĞİL. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title