Haberler

Bursa'nın Logosu; Lale

Bursa'nın marka tanıtımlarında kullanılacak olan logosu 'lale' olarak belirlendi.

Bursa'nın marka tanıtımlarında kullanılacak olan logosu 'lale' olarak belirlendi. Lale ve çintemani figürlerinin kullanıldığı kırmızı, lacivert ve mavi renkli logo, 'Ulu Şehir' sloganı ile Bursa'yı Türkiye ve dünyada tanıtacak. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, logonun şehrin sembolü olduğunu belirterek, belediyeler, kamu kurumları, sanayiciler, esnaf ve işletmelerin yanı sıra Bursa'nın değerleri olan kestane şekeri, kebap satışlarında da logonun kullanmasını istedi.

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İznik, Mudanya, Mustafakemalpaşa belediyelerinin üye olduğu Bursa Turizm Kültür ve Tanıtım Birliği tarafından hazırlanan kentin yeni logosu tanıtıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı tanıtım toplantısı Atatürk Merinos Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

'BURSA GÖNÜLLÜSÜYÜZ'

Tanıtım töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, birliğin ortak akıl, birlikte büyüme ve gelişme düşünceleri ile çalıştığını ifade ederek, herkesin Bursa gönüllüsü olduğunu vurguladı. Dünyanın markalar çağında bulunduğunu belirten Karaloğlu, markaların yaşamın her alanını kuşattığına dikkat çekti. Markanın bulunduğu her ortamda kendisini ifade edeceğini dile getiren Vali Karaloğlu, "Önce yadırganabilir. Sevilebilir ya da sevilmeyebilir. Alışıncaya kadar kullanımında zorluklar olabilir. Ama bir süre sonra logo ve amblem markanın asli unsuru olur" dedi.

'LOGODA BİRLİĞİ SEÇTİK'

Bursa'nın kuruluş, kaynak, ticaret, şifa su şehri olduğunu söyleyen Karaloğlu, marka olmak için yapısal şartlara sahip olan kentin şekil şartlarını gerçekleştirmek için henüz yolun başında olduğunu vurguladı. Logo çalışmasını yaparken hiçbir değeri geride bırakmayan birbirine gölge olmayan bir logo seçtiklerini ifade eden Vali Münir Karaloğlu, "Tek değerimizi değil. Birliği seçtik. Şehir logomuzda seçtiğimiz lale ve çintemani figürleri ile kırmızı, lacivert ve mavi renkleri kullandık. Lale Orta Asya'dan beri yoldaşımız. Medeniyetimizin ürettiği sanatın en vazgeçilmez deseni. Dünyanın neresinde yetişirse yetişsin bizi temsil ediyor. Lalenin medeniyetimizi temsil etme gücü Bursa'da inşaa edilen eserlerle başladı. Bursa'dan tüm Osmanlı coğrafyasına yayıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kullandığı Türkiye logosunun bilinirliğinden hareketle tanıtım çalışmalarında Bursa Türkiye'ye Türkiye Bursa'ya referans olsun istedik. Çintemani ise Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı'dan zarif bir miras. Adalet, güç ve bilgeliği temsil ediyor. Akıştaki ahenge, nizama sürekliliğe dikkat çekerek Bursa'dan bütün Osmanlı coğrafyasına yayılan bu kavramlar logoda temsil edilsin istedik" diye konuştu.

'LOGOMUZA SAHİP ÇIKALIM'

Kırmızı rengin gizemi, sırları, efsaneleri ve termal kaynakları simgelediğini belirten Karaloğlu, laciverdin sonsuzluğu, gücü, verimliliği, mavinin ise suyu temsil ettiğini dile getirdi. Vali Münir Karaloğlu, Bursa'nın sloganının da 'Ulu Şehir' olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Logo ve amblem bir markalaşma yatırımı. Logoyu Bursa'ya emanet ediyoruz. Logo şehrin tanıtımının sembolü. Şehir logosunu yaşatmak, geliştirmek, faydaya dönüştürmek Bursalıların birlikte başarabileceği bir hedef. Belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, kamu kurumlarımız, sanayicilerimiz, odalarımız, otellerimiz, esnafımız, kestane şekercimiz, Bursa kebapçılarımız bu logoyu kullanmalı. Menşei Bursa olan her üründe, markada yer almalı."

Bursa Valiliği olarak tüm resmi yazışmalar ve evraklarda bu logonun kullanılacağının altını çizen Vali Karaloğlu, bursasehirlogosu.com sitesinden her türlü kullanım için logoya ulaşılabileceğini de kaydetti.

'YENİ LOGO İLE TANITIMIN STARTINI VERDİK'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'yı öne çıkartmak için çalıştıklarını belirterek, tarihin üzerindeki külleri temizleyerek yeniden ayağı kaldırdıklarını söyledi. Kenti dünya tarih kenti, müze şehir haline getirdiklerini ifade eden Altepe, UNESCO Dünya Mirası listesine girmeyi başardıklarını hatırlattı. Marka olmanın önemine değinen Altepe, ülkelerin algısını markaların yönettiğini belirtti. Başkan Altepe, Bursa'nın yeni logosu ile tanıtım atağının startını verdiklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından tanıtım videosu izlendi ve logonun rozeti protokolde yer alan katılımcılara takıldı. Logonun yer aldığı bayrak da Valiliğin önündeki direğe çekildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Recep Altepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title