Haberler

Bursa'nın Hazireleri Ayağa Kaldırılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa’nın manevi kimliğini oluşturan önemli şahsiyetlerin mezar taşlarının restore edildiği çalışmalar kapsamında Umurbey Camii Haziresi düzenlenerek, orijinal güzelliğine kavuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa'nın manevi kimliğini oluşturan önemli şahsiyetlerin mezar taşlarının restore edildiği çalışmalar kapsamında Umurbey Camii Haziresi düzenlenerek, orijinal güzelliğine kavuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Umurbey Camii Haziresi'ni ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas'tan sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasını ayağa kaldırma çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kapsamda her alanda çalıştıklarını söyledi. Bir yandan anıtsal binaları ayağa kaldırırken bir yandan da hazirelerle ilgilendiklerini ifade eden Başkan Altepe, mezar taşlarının kent için önemli bir hafızayı oluşturduğunu belirtti. 93 ayrı yerde bulunan hazirelerin teker teker elden geçirildiğini, düzenlenerek ecdada yakışır hale getirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, böylelikle Osmanlı'ya olan vefa borcunu ödemiş olduklarını hatırlattı.

"ECDADA YAKIŞIR HALE GELDİ"

Restore edilen tarihi mezarlıklardan birinin de Yıldırım ilçesinde yer alan Umurbey Camii Haziresi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Burada yüzlerce mezar vardı. Kaybolmak üzere olan mezar taşları, tekrar düzenlendi. Çevre duvarlarıyla birlikte naziremiz ecdadımıza yakışır hale geldi. Mezar taşları bir kentin en önemli hafızasıdır. Her taşın ayrı bir özelliği ve ayrı bir hatırası var. Bunlar bizim tarihi birikimlerimiz. Hepsini birer bireri ayağa kaldırıyoruz. Umurbey Camii Haziresi de bu şekilde düzenlenmiş oldu. Bölgemize, insanımıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Aziz Elbas Umurbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title