Haberler

Bursa Nilüfer?de Uluslararası Piyano Yarışması

Nilüfer'de uluslararası piyano yarışmasıBURSA, (DHA)- BURSA'nın merkez Nilüfer ilçesi 10-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası piyano yarışması ve festivaline ev sahipliği yapacak.

Nilüfer'de uluslararası piyano yarışması

BURSA, (DHA)- BURSA'nın merkez Nilüfer ilçesi 10-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası piyano yarışması ve festivaline ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin yanı sıra yurtdışından da çok sayıda sanatçının katılacağı piyano yarışmasının ödül gecesinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say konser verecek.

Bursa'da bir ilk olacak Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali'ne Türkiye'nin yanı sıra yurtdışından da çok sayıda sanatçı katılacak. Nilüfer Belediyesi ile Mix Müzik & AkademiX tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın yanı sıra çok sayıda müzisyen ve akademisyen de Bursalılarla buluşacak. Düzenlenecek uluslararası piyano yarışmasında genç yeteneklerin keşfedilmesi sağlanırken, festival kapsamında gerçekleştirecek konserlerde de sanatseverler değerli isimleri dinlem e fırsatı bulacak.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER KATILIYOR

Başvuruları başlayan piyano yarışması ve festivalin tanıtım toplantısı Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde Nilüfer Barış Meclisi önünde yapıldı. Basın toplantısına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Mix Müzik & AkademiX adına Genel Koordiantör Rüstem Avcı ve Proje Sanat Koordinatörü Elena Çekiç katıldı.

İlklerin kenti Nilüfer'de sanat adına yine önemli bir etkinliğe imza attıklarını ifade eden Başkan Bozbey, 'Nilüfer, 1999'dan bu yana sürdürdüğü kültür sanat politikasını, inanıyorum ki bu etkinlikle bir kez daha taçlandıracak ve çıtayı bir üst seviyeye yükseltecek. Nilüfer'in örnek gösterilen işlerinden biri olacağına yürekten inandığım bu etkinliğimiz boyunca, çok sayıda ünlü ismi kentimizde ağırlayacağız' dedi.

Bozbey, 9 yaşından başlayarak, 32 yaşa kadar 7 kategoride düzenlenecek yarışmaya katılmak isteyenlerin internet üzerinden 15 Kasım'a kadar başvuru yapabileceklerini kaydederek, Türk Hava Kuvvetleri'nin Caz Orkestrası olan Cazın Kartalları'nın da konser vereceği yarışmanın ödül töreninin 14 Aralık günü gerçekleştirileceğini ve bu törende dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın Bursalılarla buluşacağını söyledi.

Yerel yönetimlerin sadece asfalt ve yol yapan kurumlar olmadığının altını çizen Başkan Bozbey, 'Biz, sanata, kültüre, geleceğimize, insana, her canlıya önem veriyoruz. Biz, birlikte yaşamaktan yana her türlü katkıyı sağlayabiliyoruz dememiz ve göstermemiz lazım. Bunu gösterdiğimiz ölçüde dünya insanı ülkemize farklı bakacaktır. Onun için bize başkalarının ne diyeceği şu anda önemli değil. Biz, bu tür etkinliklerimize yine devam edeceğiz' dedi.

HEDEF GENÇLERİN MÜZİGE KAZANDIRILMASI

Genel Koordinatör Rüstem Avcı da meslek hayatındaki hayallerinden bir tanesinin gerçekleştiğini kaydederek, '32 yıllık meslek hayatımdaki önemli projelerden biri olacak. Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Mix Müzik olarak gençlerin müziğe kazandırılması için her projeye destek oluyoruz' diye konuştu.

Festival ve piyano yarışmasının aynı anda yapılacağı organizasyonda 5 sahne kullanılacak. Uluslararası Piyano Yarışması, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde yapılacak. 6 ülkeden 9 jüri üyesinin yer alacağı piyano yarışmasının jüri başkanlığını New York Long Island Konsevatuarı Piyano Bölüm Başkanı Prof. Tamara Poddubnaya, eş başkanlığını da Moskova Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Vladimir Tropp yapacak. Yarışmaya katılmak isteyenler 15 Kasım 2016 tarihine kadar www.niluferpianoimc.com adresinden başvuruda bulunabilecek.

BOYUT 236 MB SÜRE 06.03

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Bozbey Fazıl Say Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title