Haberler

Bursa Müezzinoğlu Kim Yanlış Yapıyorsa Cezasını Çekecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tahliye krizinde reddi hakim kararı veren İstanbul 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi Metin Özçelik'in tutuklanmasıyla ilgili olarak, herkesin kendi işini yapması gerektiğini belirterek, "Bir dahiliye uzmanı olarak safra kesesi ameliyatı yaparsam kendimi tutuklu bulurum.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tahliye krizinde reddi hakim kararı veren İstanbul 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi Metin Özçelik'in tutuklanmasıyla ilgili olarak, herkesin kendi işini yapması gerektiğini belirterek, "Bir dahiliye uzmanı olarak safra kesesi ameliyatı yaparsam kendimi tutuklu bulurum. Bu millete kim yanlış yapıyorsa cezasını çekecek" dedi. Seçim bölgesi olan Bursa'daki gezisini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Marmarabirlik'i ziyaret etti. Burada gazetecilerin İstanbul 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi Metin Özçelik'in tutuklanmasıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Ben dahiliye uzmanıyım. Bir dahiliye uzmanı olarak safra kesesi ameliyatı yaparsam kendimi tutuklu bulurum. Herkes işini yapacak. O ceza mahkemelerinde görülen davayı sulh mahkemeleri görüyorsa, sıkıntı var demektir. Yani kendisini hem cerrah, hem beyin cerrahı, hem kardiyolog, hem dahiliyeci, hem çocukçu görme hakkı yok. Bu millete kim yanlış yapıyorsa cezasını çekecek. Kim doğru yapıyorsa da millet ona ödülünü verecek" dedi.

Milli iradenin hak ve hukukunun korunmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Ülke olarak ödediğimiz ağır bedellerin arkasında ve özünde yatan tek bir neden var. Bugün birçok sorunumuz var ise bunun en büyük sebebi milli iradeye duyulmayan saygıdır. Milli iradenin korunmayan hukukudur. 60 darbesidir, 12 Mart muhtırasıdır, 80 darbesidir, 12 Şubat'tır. Milli iradeye kurulan tuzaklardır. Eşi başörtülü olanın cumhurbaşkanı olamaması safsatasıdır. Milli iradenin karşısında duran güç odakları şunu bilmelidir ki milletten daha güçlü bir yapı asla söz konusu değildir" dedi.

OKULLARDA ZEYTİN DAĞITILMASI

Müezzinoğlu'na zeytin üretimi konusunda bilgi veren Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, okullarda sütün yanında zeytin dağıtılması için Müezzinoğlu'ndan destek istedi. Zeytin tüketiminin artması için kamu spotu yapılması gerektiğini ifade eden Asa, "Okul zeytini projesinin geliştirilmesini istiyoruz. Okullarda zeytin dağıtılmasına ilişkin desteğimizi her zaman vereceğiz. Yaptığımız araştırmalarda 30 yaşın altında zeytin tüketiminin yapılmadığı, sebebi ise yetişen neslin zeytine uzak olduğunu görmekteyiz. 10 yıl sonra zeytin üreticisinin çok büyük sıkıntılar bekliyor. Bu sıkıntıların büyümemesi için bu tür projelerin oluşturularak zeytin üreticisine katkı sağlamamız gerekir" dedi.

Zeytinin sağlık açısından ana unsur tüketimi olarak toplumsal algıya yerleştiremediklerini belirten Müezzinoğlu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olarak kamu spotu konusunda destek veririz. Üreticinin tüketim fazlasını değil, bireyin sağlığını merkeze alan ve sağlıklı yaşam sürmesine katkı sağlayacak en önemli unsurlardan biri olarak bunu çocukların algısına yerleştirirsek Sağlık Bakanı olarak ben avantajlı olurum" ifadelerini kullandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Mehmet Müezzinoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title