Haberler

Bursa Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Bursa merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 20 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 20 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Sivas ve Afyonkarahisar'daki 31 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirdiği 20 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "FETÖ/PDY"ye yönelik soruşturma kapsamında "bir numaralı şüpheli" Fetullah Gülen ve örgütün Bursa'daki eski, yeni il, ilçe imamları ile yardımcılarının da aralarında bulunduğu 35 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 ilde 31 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 20 kişi gözaltına alınmış, şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konulmuştu. Fetullah Gülen gibi örgütün Bursa imamı C.S. ve sekreteri, ilçe imamı ve eski imamının da yurt dışında olduğu tespit edilmiş, haklarında yakalama kararı bulunan 10 kişi de adreslerinde ulaşılamamıştı.

Şüphelilerden bazılarının geçmiş dönemlerde Bursa'da il ve ilçe imamlığı yaptıkları, bir kısmının ilerleyen yıllarda örgüt tarafından başka illerde görevlendirildiği belirlenmişti. Zanlıların, FETÖ/PDY'nin Bursa'daki ana yönetim yapısını oluşturdukları, örgütün amaçları doğrultusunda üst yapıdan gelen talimatları uygulamaya koydukları ve alt kadrolara ulaştırdıkları, Bursa'daki finans, bürokrasi ve eğitim gibi alanlarda örgütün faaliyetlerini organize ettikleri ve FETÖ/PDY'ye eleman sağladıkları öne sürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title