Haberler

Bursa Kestane Şekeri Bulgaristan'a Açılıyor

Avrupa pazarına ’Cardelion’, Türkiye ve Ortadoğu pazarına ’Kardelen’ markalarıyla satış yapan kestane şekeri üreticisi İlka Şekerleme tesislerine hayran kalan Bulgaristan Konsolosu Evgeni Vasiliev, firmadan Bulgaristan’a da yatırım yapmasını istedi.

Avrupa pazarına 'Cardelion', Türkiye ve Ortadoğu pazarına 'Kardelen' markalarıyla satış yapan kestane şekeri üreticisi İlka Şekerleme tesislerine hayran kalan Bulgaristan Konsolosu Evgeni Vasiliev, firmadan Bulgaristan'a da yatırım yapmasını istedi.

Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu Evgeni Vasiliev, Bursa'nın en önemli kültürel ürünlerinden biri olan kestane şekerini dünyaya tanıtan İlka Şekerleme tesislerini gezdi. Ziyaret sırasında Genel Müdür Mümin Akgün firmalarının geleceğe ilişkin hedeflerini anlatırken Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir yurt içi ve dışı pazarlardaki konumlarını hakkında bilgi verdi. İşletme Müdürü Gıda Mühendisi Nesrin Cesur da üretimin iş akışını misafirlere aktardı.

YATIRIM İÇİN BULGARİSTAN'ADAVET ETTİ

İlka Şekerleme tesislerine hayran kaldığını belirten Evgeni Vasiliev, firmadan Bulgaristan'a da yatırım yapmasını istedi. Bulgaristan'da yatırım kolaylıkları olduğunu ve vergi oranlarının yüzde 10 olduğunu vurgulayan Vasiliev, İlka Şekerleme'nin böyle bir girişimde bulunması halinde gereken desteği vereceğini ifade ederek, kestane şekerinin Bulgaristan pazarında kendisine rahatça yer edinebileceğini sözlerine ekledi.

Kestane şekeri üretiminde 20 yıllık bir deneyime sahip olduklarını, 2007 yılında bu yana da seri üretime geçtiklerini ifade eden Mümin Akgün ise Avrupa pazarına Cardelion, Türkiye ve Ortadoğu pazarına ise Kardelen markalarıyla satış yaptıklarını kaydetti. Türkiye'de 10'un üzerinde mağazaları ve çok sayıda satış noktaları olduğunu söyleyen Akgün, Avrupa ve Ortadoğu'daki bazı ülkelere ihracat yaptıklarını belirtti. Mümin Akgün, "Kestane şekeri, Bursa'mızın en önemli kültürel ürünlerinden biridir. Hedefimiz, bu ürünümüzü tüm dünyaya tanıtmak. Yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçiler, tesislerimizi ziyaret ediyor. Bulgaristan Bursa konsolosu Vasiliev'i ağırlamaktan da mutluluk duyduk. Tesislerimizle ilgili övgüyle konuşması ve Bulgaristan'a yatırım çağrısı, firmamız adına gurur kaynağı oldu" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bulgaristan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title