Haberler

Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala ve Eşinin Cenazeleri Defnedildi

Burdur'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala (63) ve eşi Hilal Pala'nın (48) naaşları, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Burdur'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala (63) ve eşi Hilal Pala'nın (48) naaşları, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazeler, ilk olarak Mehmet Semih Pala'nın koordinatörlüğünü yaptığı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne getirildi.

Merkezde düzenlenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, zor bir günde bulunduklarını söyledi.

Bursa aşığı Pala'nın, bu merkeze geldiklerinde kendilerini hep güler yüzle karşıladığını belirten Altepe, şöyle konuştu:

"Kalbi her zaman Bursa için çarpan değerli bir arkadaşımızdı. Her zaman herkesle birlikte oldu. Buraya gelirken de onun bizi karşılayacağını zannetmiştik. Burada ne kadar insan varsa sıkıntılı zamanlarında yardımlarına koşan bir insandı. Herkesin eksiğini tamamlamaya çalışırdı. Hizmet adamıydı. Çalışkan bir insandı ve yaptığı her işi en iyi şekilde yapan başarılı biriydi. Prensipli ve titiz bir arkadaşımızdı. O bizim yol, dava ve siyaset arkadaşımızdı. Belediyede çalışan herkesin ağabeyiydi. Biz kendisinden razıyız, inşallah Allah da kendisinden razı olur. Allah taksiratını affetsin. İnşallah mekanı cennet olsun."

Cenazeler, dua edildikten sonra Pala çiftinin merkez Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi'ndeki evlerinin önüne götürüldü. Naaşlar, çiftin oğulları Sami ve Sinan Pala, yakınları ve komşularından helallik alınmasının ardından Ulu Camii bahçesine taşındı.

Mehmet Semih ve Hilal Pala'nın cenazeleri, öğle vakti Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından kıldırılan cenaze namazlarının ardından Emirsultan Mezarlığı'nda defnedildi.

Törenlere, Pala çiftinin yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam, eski devlet bakanlarından Cavit Çağlar, eski AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Kurban Bayramı'nın son gününde, Mehmet Semih Pala'nın kullandığı 16 HS 952 plakalı otomobil, Isparta-Antalya karayolu Elsazı mevkisinde, Aşır Gökçe idaresindeki 42 AEY 03 plakalı otomobille çarpışmıştı. Sürücüler Pala ve Gökçe olay yerinde, Hilal Pala ise kaldırıldığı Isparta Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Kazada, Birgül, Leyla, Kader ve Büşra Gökçe de yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Mehmet Semih Burdur Gökçe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title