Haberler

Bursa Kar'da Hamile Kadını Kurtarma Operasyonu Ek

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Haydariye Köyü'nde geçimini hayvancılık ile sağlayan ve yörük çadırında kalan 3.5 aylık hamile Hamile Ayten Yurt, rahatsızlanınca AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 30 saat süren büyük uğraşı sonucu kurtarıldı.

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Haydariye Köyü'nde geçimini hayvancılık ile sağlayan ve yörük çadırında kalan 3.5 aylık hamile Hamile Ayten Yurt, rahatsızlanınca AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 30 saat süren büyük uğraşı sonucu kurtarıldı. İlk müdahalesi çadırda yapılan daha sonra termal battaniyelere sarılıp kızak ile paletle ambulansa çekilen genç kadın, hastanede tedavi altına alındı. Yurdu etkisi altına alan kar ve tipi, Bursa'nın Gemlik ilçesi'ne bağlı Haydariye Köyü'nde yaşayan ve hayvancılık yapan yörük çadırında kalan 25 yaşındaki anne adayı Ayten Yurt'un rahatsızlanmasına neden oldu. Eşi Özkan Yurt'un dün sabah haber vermesi sonucu alarma geçen ve yaklaşık 40 kişiden oluşan AFAD ve UMKE ekipleri, Haydariye köyüne gitmek için yola çıktı. Kar kalınlığının 4 metreye yanaşması sonuç kapanan yolları açmakta zorluk çeken AFAT ve UMKE ekipleri, takviye araçlar istediler. Yaklaşık 3 kilometrelik yolu kendilerini halatlar ile bir birbirine bağlayarak geçen ekipler öğleden sonra genç kadına ulaştı. İlk müdahalesi çadırda yapıldıktan sonra termal battaniyeye sarılan ve kızaklar ile paletli ambulansın yanına getiren Ayten Yurt, kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ayten Yurt'a ulaşılması ve hastaneye getirilmesinde ambulans helikopterde havadan takip etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gemlik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title