Haberler

Bursa - Kamalak: Biz Öyle Bir İşe Girmiş Olsaydık O Gemilerin Arkasında Savaş Gemilerimiz Olurdu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye ile İsrail arasındaki yakınlaşma iddialarına ilişkin, "Biz hiç kimseye karşı peşinen körü körüne düşmanlık beslemiyoruz, ama İsrail, Mavi Marmara'nın hesabını vermeli. Biz, Filistin için yardım gemisi gönderseydik o gemilerin arkasında savaş gemilerimiz olurdu" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye ile İsrail arasındaki yakınlaşma iddialarına ilişkin, "Biz hiç kimseye karşı peşinen körü körüne düşmanlık beslemiyoruz, ama İsrail, Mavi Marmara'nın hesabını vermeli. Biz, Filistin için yardım gemisi gönderseydik o gemilerin arkasında savaş gemilerimiz olurdu" dedi.

Bursa il Teşkilatı 6. Olağan kongresi için Bursa'ya gelen Kamalak, kongre öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye ile İsrail arasında yakınlaşma olduğu iddialarına değinen Kamalak, "Biz Milli Görüş olarak öyle bir işe girişmiş olsaydık, o yardım gemilerini arkadan savaş gemilerimiz ve havadan da savaş uçaklarımız takip ederdi. Bu yapılmadı. Masum insanlar, İsrail'in durumu bilindiği halde gönderildi, sonuç herkesin malumu. Asla kabul edilemeyecek bir durumdur, yüreğimizde de kapanmayacak bir yaradır. Gelinen noktada, Türkiye o yanlış uygulamasını sürdürdü. Kardeş ülkelerde düşman durumuna geldik. Türkiye adeta abluka altına alınmış durumda. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de Rusya olayını başımıza bela ettik. Türkiye doğalgazın yüzde 54'ten fazlasını Rusya'dan alıyor. Sıkışmış durumda, sadece doğalgaz bakımından değil her bakımdan sıkışmış durumda" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kendi ağını kendisinin ördüğünü savunan Kamalak, "İçerde PKK'yı tam 3-4 yıl besledi büyüttü, ejderha haline getirdi. Şuan hemen her gün şehitlerimiz geliyor. Orada ifade edilmese de çok ciddi çatışmalar var. Daha fazla ileri bir kavram kullanmak istemiyorum, ama oradaki çatışmaların boyutlarını siz de biliyorsunuz. Bunlara hiç gerek yoktu. 12-13 yıl önce şehirlerde çatışma yoktu, terör yoktu. Benim bu sözlerimden Ak Parti'ye oy veren kardeşlerim alınmasınlar. Biz eylemleri, fiilleri eleştiriyor, gidilen yolun yanlış olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

Mavi Marmara olayının yanlış başladığını, yanlış sürdürüldüğünü ve hala yanlış devam ettiğini ifade eden Kamalak, "Şehit kanları pazarlık konusu yapılamaz. Biz elbette düşman ihdas edelim demiyoruz. Ama o şehitlerin hesabı da sorulmalı. Ailelerin mağduriyetleri giderilmeli diyoruz. Biz hiç kimseye karşı peşinen körü körüne düşmanlık beslemiyoruz, ama o kanın hesabı verilmeli, diyeti ödenmelidir. Yoksa ülkeyi darboğaza sürükleyip de sonra 'ne yapalım yapacak bir şey yoktu, barışıyoruz' demenin de kabul edilebilir bir tarafı yoktu. Biz diyoruz ki önce 10 şehidin hesabı verilmeli, ailelerine tazminat ödenmeli, sonra Doğu Akdeniz Petrol Projesinden bahsediliyor. İsrail'in ne işi var orada. Biz kanaatimce yanlış politikalarımız sonucu kendi değerlerimize sahip çıkamadığımız için bu noktalara sürükleniyoruz. Biz Saadet Partisi olarak şunu söylüyoruz: İçerde barış, dışarıda barış, kimseye karşı kinimiz olamaz ama hem iç hukuk bakımından hem uluslararası hukuk bakımından herkes de fiilinin hesabını vermelidir. Yani İsrail barış masasına gelmeden önce yaptıklarının bedelini ödemelidir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kamalak Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title