Haberler

Bursa İş Dünyasına İleri Kompozit Malzemeleri Eğitimi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), geleceğin sektörü olarak gösterilen kompozit alanındaki eğitimlere start verdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), geleceğin sektörü olarak gösterilen kompozit alanındaki eğitimlere start verdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, başta uzay, havacılık ve savunma gibi stratejik sektörler için önemli bir malzeme olan kompozit alanında katma değerli üretimi arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

BEBKA'nın da desteğiyle gerçekleştirilen 'İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi Projesi', Altıparmak hizmet binasında başladı. BTSO öncülüğünde yapılan eğitimlerde, kompozit alanında önemli çalışmalara imza atan Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, kompozit malzemenin uygulama alanları, genel özellikleri ve gelecekteki kullanımına dair bilgiler verdi. 21 Kasım 2015 Cumartesi gününe kadar devam edecek olan eğitimlere 30'a yakın firma temsilcisi katıldı. Eğitim programı ile Bursa iş dünyasının kompozit malzemeler konusundaki yetkinlikleri ve beceri düzeylerinin artırılması hedefleniyor.

GELECEĞİN SEKTÖRLERİ ARASINDA

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kompozitin geleceğin sektörleri arasında gösterildiğini belirtti. Burkay, Bursa'nın da bu sektörden hak ettiği payı almasını hedeflediklerini vurguladı. 'İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi'nin firmaların üretimlerine büyük fayda sağlayacağını kaydeden Burkay, "Ülkemiz kompozit üretiminde dünya arenasında istenilen seviyede değil. Türkiye sanayiinin dinamosu olan Bursa, kompozit malzeme üretiminde önemli bir potansiyel taşımaktadır. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu potansiyeli harekete geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Burkay, uzay ve havacılık, otomotiv, taşımacılık, denizcilik, yapı sektörü, spor ekipmanları, askeri uygulamalar ve tüketim malları üretiminde kompozit malzemelerin önemli ölçüde kullanıldığını kaydetti.

"KOMPOZİT MÜKEMMELİYET MERKEZİ'NDE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR"

Bursa'ya 'İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi' kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İbrahim Burkay, "Merkez sayesinde kompozit ile ilgili olarak firmalarımızın Ar-Ge ve know-how ihtiyacının karşılanmasını ve bünyelerinde gerçekleştiremedikleri çalışmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Merkezimiz aynı zamanda uluslararası düzeyde kaliteli ve özgün bilgiye ulaşabilme hedeflerimize uygun olarak bilimsel ağ yapıları içinde üniversitelerin ve araştırmacıların desteklenmesine katkıda bulunacaktır" dedi.

FİRMALARA 40 SAATLİK EĞİTİM PROGRAMI

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da firmalara 5 gün boyunca 40 saate yakın eğitim verileceğini belirtti. Karahan, kompozit malzemelerin sanayi için birçok avantaja sahip olduğunu söyledi. Uygulama alanına bağlı olarak malzemelerin istenen yönde farklı performans seviyelerine ayarlanabileceğini ifade eden Karahan, kompozitin ürünlerde özellikle yüksek mukavemet, hafiflik, tasarım esnekliği, üretim kolaylığı sağladığını dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Uludağ Üniversitesi İbrahim Burkay Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title